Antena Meniu Search
x

CEC Bank devine dealer primar pe piaţa titlurilor de stat

CEC Bank a devenit dealer primar pe piaţa titlurilor de stat, lucru care îi permite băncii de stat să participe direct la licitaţiile şi subscripţiile publice de titluri de stat organizate pe piaţa primară, alături de celelalte 7 instituţii financiare care au statutul de dealer primar.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 02.05.2022, 16:31

CEC Bank
CEC Bank devine dealer primar pe piaţa titlurilor de stat - Profimedia

CEC Bank a deţinut în trecut calitatea de dealer primar, până în 2014, când această calitate i-a fost revocată pe fondul unor volume de tranzacţionare sub pragul minim reglementat.

”CEC Bank devine, începând de astăzi, dealer primar pe piaţa titlurilor de stat. Acest statut îi permite băncii să participe direct la licitaţiile şi subscripţiile publice de titluri de stat organizate pe piaţa primară, alături de celelalte 7 instituţii financiare care au statutul de dealer primar”, anunţă banca, potrivit news.ro.

În ultimele 12 luni, volumul tranzacţiilor cu titluri de stat realizat de bancă pe piaţa secundară, ponderat cu coeficienţii de maturitate s-a ridicat la peste 25 miliarde de lei. Alături de o prezenţă constantă şi pe piaţa primară a titlurilor de stat, CEC Bank a îndeplinit astfel, condiţiile legale privind rulajul necesar pentru a obţine statul de dealer primar. Acest statut va permite CEC Bank să participe la licitaţiile şi emisiunile de titluri de stat, atât în cont propriu, cât şi în numele clienţilor.

”Obţinerea statutului de dealer primar este o confirmare a rolului important pe care CEC Bank îl joacă pe pieţele financiare din România. Piaţa titlurilor de stat va creşte în perioada următoare şi accesul la această piaţă ne va permite să putem răspunde nevoilor de finanţare ale statului, şi, în acelaşi timp să ne diversificăm oferta de instrumente de economisire şi investiţii disponibilă pentru clienţi”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

CEC Bank a anunţat un amplu proiect de modernizare a activităţilor de trezorerie

Într-o primă fază, banca are în vedere dezvoltarea de oferte de produse de trezorerie care să includă titluri de stat pentru clienţii corporate mari. CEC Bank are deja în ofertă conturi pentru titluri de stat prin care pot fi achiziţionate şi tranzacţionate astfel de instrumente pe piaţa secundară. Conturile de titluri de stat pot fi vizualizate din aplicaţiile de Internet şi Mobile Banking ale băncii. În plus, CEC Bank a anunţat recent un amplu proiect de modernizare a activităţilor de trezorerie, prin implementarea unui sistem informatic modern de core treasury, bazat pe soluţia oferită de grupul american FIS Global – unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de soluţii şi tehnologii pentru sistemele bancare şi de plăţi. Acest sistem va deservi activităţile specifice de Trezorerie, inclusiv tranzacţiile pe piaţa titlurilor de stat.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 50,6 miliarde lei, la sfârşitul lui 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri economice » CEC Bank devine dealer primar pe piaţa titlurilor de stat