Antena Meniu Search
x

Cel mai bine plătiți angajați din România: 5 domenii cu salarii peste 2.000 de euro net pe lună

Anul 2022 a adus în sectorul IT un nou vârf din punct de vedere salarial, odată cu liberalizarea accesului candidaților români la alte piețe din regiune sau chiar de pe alte continente. Majorările salariale consistente din zona IT sunt determinate atât de creșterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar și de competiția puternică pentru angajați pe piața locală și nu numai.

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 10:56

Angajat IT
Cel mai bine plătiți angajați din România - Shutterstock

Domeniul IT deține și în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piață. Potrivit datelor INS, salariile pentru angajații din IT&C sunt mai mari în Cluj decât în București, fenomen explicat prin numărul redus de specialiști în Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor. 

Potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, la început de 2022, cel mai bine plătite joburi se găsesc în IT, telecomunicații, inginerie, industria petrolieră și sănătate, urmate de cele din financiar și resurse umane, cu salarii ce pornesc de la 2.000 de euro net și pot ajunge până la 5.000 de euro net. Chiar dacă activitatea poate fi făcută de la distanță, costurile de trai ridicate influențează cerințele candidaților și astfel se justifică diferența de salariu dintre un specialist clujean și unul din capitală.

Cele mai bine plătite joburi în domeniul IT 

În domeniul IT, cele mai bune oferte sunt pentru candidații cu poziții de Senior Devops Engineer, cu un salariu de până la 5.500 euro net și asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, dar și alte beneficii.

Pe acelaşi subiect

Tot cu salarii în jurul sumei de 5.000 de euro net, candidații înscriși pe platforma BestJobs pot aplica pentru poziții de Full Stack Developer sau Senior Java Developer, poziții care, pe lângă salariul de top, mai oferă și asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă și tichete de masă.

Și candidații pentru poziția de NET Technical Lead pot obține un salariu cuprins între 3.000 și 5.000 euro, cu beneficii precum bonus de performanță, training, zile libere suplimentare și nu numai.

Ce salarii pot obţine angajaţii din domeniul vânzări

Printre pozițiile cu cele mai mari salarii la început de an se numără și pozițiile de management și coordonare, cei mai căutați fiind managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar. Salariile oferite pentru aceste poziții variază între 2.000 de euro net în cazul unui manager în domeniul financiar și până la 4.500 de euro net în cazul unui manager de produs. Printre beneficiile celor care aplică pentru aceste poziții se numără asigurarea medicală, tichete de masă, asigurare de viață și de accident sau deconturi pentru transport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri economice » Cel mai bine plătiți angajați din România: 5 domenii cu salarii peste 2.000 de euro net pe lună