Antena Meniu Search
x

Video Chinul continuă pentru victimele şoferilor cu RCA Euroins sau City Insurance. Cazul Doinei, lovită pe trecere şi internată 45 de zile

La mai bine de un an de la ultimul faliment de pe piaţa de asigurări, cel al companiei Euroins, nici măcar 15% din clienţi nu şi-au primit despăgubirile. Victimele accidentelor rutiere sau şoferii care au avut maşinile avariate aşteaptă să li se facă dreptate. Nici în dosarul City Insurance nu e mai bine, în continuare vorbim de zeci de mii de cereri de plată. Şi la cum se mişcă lucrurile, trebuie să mai treacă doi ani până când toată lumea îşi va primi banii.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 12.04.2024, 19:46

Vezi și

În octombrie 2029, Doina Boştină a fost victima unui accident rutier, în Târgu Jiu. A fost lovită chiar pe trecerea de pietoni şi a avut nevoie de 45 de zile de spitalizare.  

Doina Boştină: Capul n-am avut voie să mi-l mişc trei săptămâni. Hemoragie cerebrală. Ea chiar n-a recunoscut. A zis că eu m-am aruncat în faţa maşinii. 

Chinul continuă pentru victimele şoferilor cu RCA Euroins sau City Insurance

Şoferiţa care a provocat accidentul avea asigurare la City Insurance. Cum asigurătorul a intrat în faliment, dosarul a fost preluat de Fondul de Garantare. 10 mii de euro are de primit Doina Boştină şi nici acum nu şi-a văzut banii. 

Pe acelaşi subiect

Doina Boştină: Am fost şi la fondul de garantare. Un domn a coborât şi a vorbit foarte urât. M-au dat afară pur şi simplu. Ei, că nu-şi fac datoria, ce plătesc oare? Nu-i posibil aşa ceva. 

Despăgubiri aşteaptă sute de mii de români, victime ale unor accidentelor rutiere provocate de şoferi asiguraţi la City Insurance sau Euroins. 

Adrian Lupaşcu, păgubit: Am avut accidentul în 2022, în iunie, înainte să dea faliment. Nici măcar acum n-am primit banii. Undeva la 4 mii de euro, a fost o daună totală

Raluca Manea, avocat: În marea majoritate sunt service-uri, avem şi persoane fizice care au fost vătămate în urma evenimentelor rutiere. Şi acestea au de recuperat. Sunt sume de la 2-3mii de lei şi se ajunge la zeci de mii de lei. 

Când se vor termina despăgubirile

Din cele peste 240 de mii de cereri depuse în cazul City Insurance s-au făcut plăţi pentru 162 de mii. La Euroins, situaţia e mai gravă. Sunt 232 de mii de cereri şi s-au rezolvat doar 30 de mii. În fiecare lună se soluţionează în jur de 11 mii de dosare. Iar în ritmul actual, păbubiţii şi ar putea primi banii în mai bine de 2 ani. 

Alexandru Petrescu, preşedintele ASF: Ritmul despăgubirilor nu este unul care mă bucură. Mă preocupă o reducere a acestor timpi de aşteptare. 

De ce se fac despăgubirile cu viteza melcului? 

Raluca Manea, avocat: Ni s-a comunicat că au o lipsă mare de personal. Au zis că nu au o problemă cu plăţile, ci dosarele ajung foarte greu la plată, pentru că nu au oameni care să le instrumenteze. 

Fondul de Garantare are, în prezent, 198 de angajaţi. Şi 126 de milioane de lei în conturi. Bani insuficienţi pentru toate despăgubirile. 

Sergiu Costache, expert asigurări: Ei au angajat deja oameni, dar se găsesc greu oameni specializaţi. Şi atunci, cu acel număr limitat de oameni şi cu cantitatea limitată de bani se plăteşte o cantitate limitată de dosare. Normal nu este. Este frustrant să aştepţi atât de mult.

Autoritatea de Supraveghere Financiară analizează acum posibilitatea contractării unui împrumut pentru Fondul de Garantare, în așa fel încât plățile să se facă mai repede.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Chinul continuă pentru victimele şoferilor cu RCA Euroins sau City Insurance. Cazul Doinei, lovită pe trecere şi internată 45 de zile