City Insurance, amenzi record de 11 milioane de lei, tot managementul este suspendat. Fondul de Garantare a preluat temporar conducerea

De Redactia Observator.
Publicat: 04.06.2021, 13:39.
Actualizat: 04.06.2021, 13:48

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancţionat societatea City Insurance cu 2,93 milioane lei, iar conducerea companiei cu amenzi în valoare totală de 8 milioane de lei, în urma mai multor acţiuni de control la sediul asigurătorului, cât şi controale permanente.

City Insurance, amenzi record de 11 milioane de lei, tot managementul este suspendat. Fondul de Garantare a preluat temporar conducerea

City Insurance, amenzi record de 11 milioane de lei, tot managementul este suspendat. Fondul de Garantare a preluat temporar conducerea

Hepta

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance mai multe controale, în perioada 2019-2021, şi a decis sancţionarea membrilor directoratului societăţii, a Consiliului de Supraveghere şi a companiei cu suma totală de 11 milioane lei. De asemenea, membrilor directoratului societăţii şi a Consiliului de Supraveghere le-au fost retrase aprobările acordate de ASF, iar Fondul de Garantare a Asiguraţilor înlocuieşte temporar organul de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de patru luni de la data intrării în vigoare a deciziei, potrivit news.ro.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019-2021, mai multe acţiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât şi controale permanente (off-site), acţiuni în urma cărora au fost aplicate, atât societăţii cât şi conducerii acesteia, mai multe sancţiuni contravenţionale constând în amenzi, fiind deasemenea impuse măsuri cu scopul remedierii deficienţelor constatate”, arată ASF.

Ca urmare a aspectelor constatate în acţiunea susţinută de control şi potrivit prevederilor legale, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis următoarele măsuri şi sancţiuni: sancţionarea membrilor Directoratului Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de A.S.F., după cum urmează:

De asemenea, Consiliul ASF a decis sancţionarea membrilor Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de A.S.F., după cum urmează:

Mai mult, Consiliul ASF a decis suspendarea drepturilor de vot aferente acţiunilor deţinute de acţionarul Vivendi Internaţional S.R.L. în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (6) şi alin. (8) din Legea nr. 237/2015. A mai decis sancţionarea Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. cu amendă în cuantum de 2.930.766 lei şi stabilirea în sarcina acesteia a obligaţiei de a transmite Autorităţii de Supraveghere Financiară, spre aprobare, un plan de finanţare şi redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital. O altă decizie a fost ”desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de 4 luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia în condiţiile art. 36 din Legea nr. 246/2015”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.