Antena Meniu Search
x

Video Clasamentul generozităţii, la restaurant. Zonele ţării unde românii lasă cele mai mari bacşişuri, în funcţie de venituri

Ardelenii şi bănăţenii nu sunt grăbiţi nici când vine vorba să lase un bacşiş pentru ospătari. Aproape jumătate ignoră acest obicei, arată un studiu realizat la nivel naţional. Iată ce români sunt mai darnici cu angajaţii din restaurante.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.10.2021, 09:19

Vezi și

La nivelul întregii ţări, majoritatea românilor lasă bacşiş. Ba chiar mai bine de jumătate dintre ei sunt destul de generoşi, pentru că lasă ospătarului aproximativ 10% din nota de plată, în timp ce o treime lasă doar 5%. 

Clasamentul generozităţii. Românii care lasă bacşiş la restaurant

6% din cei care au răspuns la acest studiu spun că nu lasă bacşiş niciodată. Privind lucrurile mai în detaliu, la nivelul fiecărei regiuni în parte, aflăm că dobrogenii sunt cei mai generoşi atunci când merg la restaurant, pentru că 70% dintre ei spun că îi lasă o mică atenţie şi ospătarului. Aceştia sunt urmaşi de maramureşeni, cu 69%. La coada clasamentului generozităţii sunt ardelenii, cu 53%, urmaţi de bănăţeni, cu 46%. 

Românii lasă ciubuc indiferent de salariul pe care îl au, atât cei care câştigă 1500 de lei, de exemplu, cât şi cei care câştigă 5000 de lei. Evident, cei care câştigă mai mult lasă şi un bacşiş mai mare. Cei care au un salariu de 1500 de lei spun că lasă, în medie, bacşiş 20 de lei la nota de plată, în timp ce aceia cu salariu de peste 5000 de lei lasă 40 de lei. 

Pentru ce lasă românii bacşiş?

94% vor să răsplătească mai ales comportamentul chelnerului, 57%, rapiditatea acestuia, iar 52% lasă o mică atenţie la restaurant pentru a răsplăti serviciile şi produsele de calitate pe care le primesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Clasamentul generozităţii, la restaurant. Zonele ţării unde românii lasă cele mai mari bacşişuri, în funcţie de venituri