Antena Meniu Search
x

Video Cluj-Napoca rămâne şi în 2023 cel mai scump oraş în care ne putem muta. La cât ajunge un metru pătrat util într-o locuinţă

Piaţa imobiliară la început de 2023 este mai sus faţă de ultimele 12 luni. Iar Cluj-Napoca ramane în continuare cel mai scump oraş în care ne putem muta. Alex Prunean a urmărit piaţa şi ne poate oferi mai multe detalii. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.01.2023, 08:55

Vezi și

La nivel naţional, în ultimul an, locuinţele s-au scumpit cu 6%, preţul mediu pe metru pătrat ajungând la 1.682 de euro. Atât în topul scumpirilor, cât şi al preţurilor, lider rămâne Cluj-Napoca. Aici locuinţele s-au scumpit cu 14%, iar preţul pe metru pătrat util a ajuns la 2.400 de euro. În continuare cererea cea mai mare este pentru apartamentele noi unde într-un an piaţa a crescut cu 23%. 

Pe locul 2 în topul celor mai scumpe locuinţe este Capitala cu 1.700 de euro pe metru pătrat. Şi aici preţurile au crescut în ultimul an însă doar cu 5%. După Capitală cele mai scumpe locuinţe sunt în Braşov, urmat de Timişoara şi Constanţa. Specialiştii se aşteaptă ca începutul acestui an să aducă o calmare a preţurilor în piaţa imobiliară şi o creştere a vânzărilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cluj-Napoca rămâne şi în 2023 cel mai scump oraş în care ne putem muta. La cât ajunge un metru pătrat util într-o locuinţă