Antena Meniu Search
x

Video Compensarea de 50 de bani pentru litrul de carburant îi scoate pe șoferii români în stradă

Economia de 25 de lei pentru un plin îi nemulţumeşte pe şoferi, care văd măsura Guvernului ca pe o bătaie de joc. Aşa că, în mai multe oraşe din ţară, au ieşit în stradă.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 30.06.2022, 19:51

Vezi și

Mădălina Chiţac,reporter Observator: "Ne aflăm la O benzinărie din sectorul 3 al Capitalei, în apropiere de Piața Unirii, sunt aici câteva sute de șoferi care stau la coadă și care așteaptă să alimenteze. Inițial ei s-au adunat în Piața Constituției, iar de acolo au venit spre benzinării. Aici, în semn de protest față de prețurile uriașe de la pompă, au decis să alimenteze cu doar câțiva bani. Îi vedeți în imagini pe șoferi și vi-i arată și colegul meu, ei au venit cu mașini din întreaga țară, cu steaguri, cu vuvuzele, cu boxe. Ceva mai devreme aici s-a auzit chiar și imnul României."

Compensarea oferită de guvern, insuficientă pentru bugetele românilor

"Îi vedeți pe șoferi în imagini, oamenii sunt nemulțumiți de prețurile de alimentare, dar și de faptul că Guvernul a decis să recurgă la o compensare de doar 50 de bani. Doar în ultimul an prețul carburantului a crescut cu peste 60%, astfel că un litru de motorină costă acum chiar și 9,3 lei, iar unul de benzină 8,7 lei. După ce vor alimenta,  sunt hotărâți să blocheze accesul în mai multe stații de alimentare, șoferii vor pleca spre Piața Victoriei și vor protesta în fața Guvernului."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Compensarea de 50 de bani pentru litrul de carburant îi scoate pe șoferii români în stradă