Antena Meniu Search
x

Video Complex de lux construit într-o arie protejată. Un apartament de 3 camere costă peste 300.000 de euro

Un complex rezidenţial construit într-o zonă de arie protejată de la Corbu stârneşte dezbateri aprinse. Deşi toate instituţiile care au dat avize spun că proiectul este legal, s-au făcut mai multe reclamaţii. Contestatarii spun că au găsit nereguli în actele pe baza cărora se construieşte. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.02.2022, 19:54

Vezi și

În imagini se vede cum arată de sus complexul de 5 stele de la Corbu, unde un apartament de 3 camere va depăși 300.000 de euro. Complexul de lux se contruieşte pe o suprafață de aproape 28.000 de metri. Vor fi cel puţin 24 de vile ce însumează 240 de apartamente, restaurant, spa, drumuri auto și parcări.

Complexul de lux, construit într-o arie protejată

Proiectul are şi contestatari, care spun că nu ar trebui să se construiască într-o arie protejată din rezervaţia Biosfera Delta Dunării. "Constituţia României spune că nu ai voie să construieşti în ariile rezervate. Inclusiv o Ordonanţă de Urgenţă, deci legea în sine, legea din România interzice astfel de construcţii în dunele care aparţin de Rezervaţia Biosferei Delta Dunării", declară Remus Negoi, senator USR Constanţa. 

În acelaşi timp, reprezentanţii rezervaţiei spun că cine avea probleme cu proiectul trebuia să-l conteste mai devreme. "Nimeni n-a făcut nimic în acel răstimp şi în cel de 45 de zile de dezbatere publică şi în cel de 10 zile aferent termenului de contestaţie. Era momentul ideal să se facă", crede Teodosie Marinov, guvernator ARBDD.

Pe acelaşi subiect

Primăria spune că nu a avut de ales: aveau toate avizele necesare

Primăria spune că la ea a ajuns dosarul complet. Aşa că, "având toate avizele necesare de la toate instituţiile abilitate, noi n-am putut decât să eliberăm autorizaţia de construcţie în termenul legal, maximum 30 de zile", mărturiseşte Vasile Lumânare, primarul din Corbu.

Sesizări trimise la Ministerul Mediului

Chiar şi aşa, sesizări au fost trimise către Ministerul Mediului, Agenția de Mediu și administrația Deltei Dunării. "Am găsit anumite neconcordanţe în actele care au stat la baza emiterii avizelor de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi de către ARBDD. Ministerul până în acest moment nu a dat niciun răspuns că ar veni în timp util să facă investigaţiile necesare. Mi-au transmis o comunicare cum că urmează să demareze o acţiune de documentare pentru ceea ce se întâmplă acolo", spune Bogdan Bola, senator.

Pe şantier, la solicitarea noastră de a primi detalii, am fost îndrumaţi către site-ul companiei. În imaginile filmate cu camera ascunsă, ni se spune că "el e responsabil cu relaţii cu publicul. Îmi pare rau". Poate fi găsit ... "pe site". În ciuda contestaţiilor, dezvoltatorul continuă lucrările. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Complex de lux construit într-o arie protejată. Un apartament de 3 camere costă peste 300.000 de euro