Antena Meniu Search
x

Video Ne luam adio de la sălbatica plajă Corbu. Colțul de rai de la malul Mării Negre, invadat de vile

Pe plaja Corbu muncitorii ridică de zor ansambluri rezidențiale și vile de lux, chiar lângă mal. De la vară, plaja va deveni doar "o altă stațiune comercială", iar farmecul zonei se va pierde printre blocuri, parcări și localuri exclusiviste.

de Redactia Observator

la 11.03.2022, 08:10

Ne luam adio de la sălbatica plajă Corbu. Colțul de rai de la malul Mării Negre, invadat de vile - Observator

Plaja Corbu era apreciată tocmai pentru că era o oază de linişte, într-o zonă sălbatică, departe de tumultul staţiunilor obişnuite. Acum, lângă nisip, în Rezervația Biosferei Delta Dunării au început să se înalțe mai multe vile. 

Atena Groza - Guvernatorul Rezervatiei Deltei Dunarii: Din documentele care au stat la baza avizului reieşea că prin construcţia respectivă nu va fi un impact semnificativ asupra speciilor şi habitatelor din zonă. 

Noul proiect turistic se-ntinde pe o lungime de 1 km, la 150 m de ţărmul mării. În zonă se vor ridica 18 vile, cu parter şi un etaj. Dezvoltatorul imobiliar a obţinut aviz favorabil atât din partea primăriei comunei Corbu, cât şi de la Administraţia Deltei Dunării. 

Vasile Halici - viceprimar Corbu: Noi sprijinim si-avem toata disponibilitatea de-ai ajuta, de-ai sprijini, dar legal. Sa-mbrace forma legala. În spatele meu se va construi un complex de vile, Parter+1, în baza autorizatiei de constructie pe care-a dat-o vechea administratie a comunei Corbu, in luna iunie 2020.

Pe acelaşi subiect

Zona costieră Corbu are statut de arie protejată

Zona costieră Corbu face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și are statut de arie protejată. Legea spune că, în aceste locuri protejate, construcțiile care afectează habitatul nu sunt permise.

Cosmin Bârzan - activist de mediu: Plaja Corbu si zona Corbu-Vadu fiind la limita inferioara Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sunt si zone preferate si cu o biodiversitate foarte mare. Această biodiversitate va disparea.

Din păcate, acest colț de rai de la malul Mării Negre se va transforma, începând din această vară, într-o stațiune comercială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ne luam adio de la sălbatica plajă Corbu. Colțul de rai de la malul Mării Negre, invadat de vile