Antena Meniu Search
x

Video Cresc preţurile, scad salariile. În topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post

Traiul de zi cu zi e tot mai scump. Preţurile au crescut şi cu 18 procente faţă de anul trecut. La alimente, în topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post. Adică fasolea şi pâinea.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 14.04.2021, 10:31

Vezi și

Traiul de zi cu zi e tot mai scump. Preţurile au crescut şi cu 18 procente faţă de anul trecut. La alimente, în topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post. Adică fasolea şi pâinea.

Preţurile s-au mărit, salariile - nu, ba din contră, aşa că fiecare face cumpărături în funcţie de buget. 

Unii iau o jumatate de kilogram, altii iau un kilogram. 

Cel mai mult s-au scumpit pâinea, uleiul, fasolea şi brânza

Pe acelaşi subiect

Comparativ cu anul trecut, cel mai mult s-au scumpit pâinea, uleiul, fasolea şi brânza. De exemplu, anul trecut, kilogramul de fasole costa 10 lei. Acum a ajuns la 11 lei şi 50 de bani pe kilogram. Uleiul s-a scumpit mai puţin. Era 6 lei, iar acum costă 6 lei şi 60 de bani.

Dragos Frumosu, sindicat industrie alimentara: Noi fiind mari importatori in materie prima pentru industria alimentara atunci e evident ca preturile au crescut. Cresterea pretului la energie electrica. cresterea pretului la combustibil. toate adunate si cu efectele scaderii exporturilor unor state de unde noi importam. 

Cristi Paun, analist economic: Într-o tara ca romania, care are venituri foarte scazute, inflatia se simte mult mai puternic decat in alte tari. pt ca, in continuare, in cosul de consum domina bunurile si serviciile care tin de supravietuirea fiecaruia dintre noi. 

Oamenii au o altă explicaţie pentru creşterea preţurilor. 

Întotdeauna, in preajma sarbatorilor, preturile se majoreaza. E firesc. Cererea e mai mare, oferta e mai mica. 

Însă, aproape jumătate din bugetul unei familii se duce pe benzină, ţigări şi energie electrică. Mai ales că - în februarie - câştigul mediu a fost mai mic cu 30 de lei comparativ cu luna ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Cresc preţurile, scad salariile. În topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post