Antena Meniu Search
x

Video Cu banii ţinuţi la saltea în România pot fi cumpărate 200.000 de locuinţe din ţară. Românii ocolesc tot mai mult băncile când vine vorba de economii

Tot mai mulţi oameni aleg să îşi ţină banii la saltea. Veniturile mici, taxele tot mai mari şi vremurile tot mai complicate au făcut ca banii ţinuţi la saltea să ajungă la un nivel record - 65 de miliarde de lei. În ultimii 10 ani aproape că s-au triplat. Iar ca să facem o comparaţie, toţi banii strânşi la ciorap în România ar asigura achiziţia tuturor locuinţelor din cel puţin 20 de judeţe ale ţării. Iată cât înseamnă asta în cifre exacte.

Alin Stan
de Alin Stan

la 18.10.2023, 18:43

Vezi și

"Banii ţinuţi acasă sau la saltea, aşa cum se mai spune în termeni populari, au atins un record în ţara noastră. Conform ultimelor date venite din partea BNR, suma ţinută acasă este de aproximativ 65 de miliarde de lei, la finalul acestei veri. Comparativ cu anul trecut, este vorba despre o creştere de 12 procente", spune Alin Stan, reporter Observator.

Banii de la saltea, nivel record

"În ultimii 10 ani, suma aproape că s-a triplat. De asemenea, dacă ar fi să facem o estimare a unei locuinţe de aproximativ 60.000 de euro, cu aceşti bani, pe care românii îi ţin acasă, ar putea cumpăra aproximativ 200.000 de locuinţe", a precizat Alin Stan, reporter Observator.

"Principalul motiv pentru care românii vor să îşi ţină banii la saltea este legat de evoluţia economică. De asemenea, sunt persoane care au venituri mici şi preferă, atunci când merg la cumpărături, să plătească cu bani cash, şi nu cu cardul. Iar un al treilea motiv este legat de o posibilă criză politică sau economică", adaugă Alin Stan, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cu banii ţinuţi la saltea în România pot fi cumpărate 200.000 de locuinţe din ţară. Românii ocolesc tot mai mult băncile când vine vorba de economii