Antena Meniu Search
x

Cum să îți amenajezi spațiul de lucru acasă cu ajutorul celui mai potrivit scaun de birou?

În prezent, tot mai multe domenii de activitate oferă posibilitatea angajaților să lucreze de acasă. Persoanele care preferă să lucreze din intimitatea propriului cămin își gestionează mai bine timpul și se bucură de un confort sporit, care le garantează productivitatea de zi cu zi.

de Redactia Observator

la 04.04.2019, 16:59

În prezent, tot mai multe domenii de activitate oferă posibilitatea angajaților să lucreze de acasă. Persoanele care preferă să lucreze din intimitatea propriului cămin își gestionează mai bine timpul și se bucură de un confort sporit, care le garantează productivitatea de zi cu zi. Însă un mediu de lucru excelent nu poate fi complet fără un spațiu special destinat activității profesionale. Dacă ți-ai amenajat un mic birou în camera de zi, asigură-te că ai cel mai confortabil scaun de birou, care să îți asigure relaxare deplină.

Nu trebuie să te confrunți neapărat cu dureri de spate pentru a înlocui vechiul scaun, ci e important să previi toate problemele care ar putea să apară.

În cele ce urmează, iată care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când alegi un scaun de birou pentru acasă!

Asigură-te că înălțimea e reglabilă

Un scaun de birou eficient trebuie să aibă o înălțime optimă de 39-49 centimetri măsurată din podea. Asigură-te că achiziționezi un scaun de birou cu înălțime care poate fi reglată, astfel încât corpul tău să nu aibă de suferit într-o poziție incomodă. Nu uita că tălpile trebuie să fie plate pe podea, coapsele verticale, iar brațele la același nivel cu biroul.

Optează pentru un spătar reglabil

Spătarul unui scaun de birou trebuie să îți asigure suport și susținere, în special în zona lombară atât de  sensibilă în ziua de azi, fără însă a fi, rigid. Acesta trebuie să asigure stabilitate, dar să poată fi reglat atât mai în față, cât și mai în spate, în funcție de preferințe. Specialiștii susțin că poziția corectă de șezut pe un scaun de birou este la un unghi cuprins între 90 și 105 grade.

Ai grijă ca șezutul să fie confortabil

Pentru un confort sporit chiar și atunci când lucrezi de acasă, asigură-te că alegi un scaun de birou care dispune de o pernă confortabilă. Lățimea șezutului nu poate fi mai mică de 33 de centimetri și, de regulă, e indicat să depășească conturul șoldurilor și coapselor tale cu 2,5 centimetri, pe fiecare parte, pentru a te bucura de libertate de mișcare.

Caută materiale rezistente

Atunci când alegi un scaun de birou pentru acasă, acordă o atenție sporită materialului din care este acesta confecționat. Materialul care îmbracă scaunul trebuie să fie rezistent, ușor de curățat și să nu rețină mirosul neplăcut, însă în același timp să fie plăcut la atingere. De asemenea, culoarea acestuia trebuie să se armonizeze cu restul pieselor de mobilier din încăpere. Există persoane care preferă scaune de birou din piele naturală, pentru că au un aspect elegant și se curăță ușor, însă altele preferă modele din plasă, care nu rețin mirosul și nu au nevoie de întreținere specială.

Dacă încă nu ai găsit un scaun de birou ideal pentru activitățile pe care le desfășori de acasă, FAVI.ro îți pune la dispoziție o gamă largă de modele pe care să le integrezi cu succes în intimitatea căminului tău!    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cum să îți amenajezi spațiul de lucru acasă cu ajutorul celui mai potrivit scaun de birou?