Antena Meniu Search
x

Cum arată noua factură unică la energie electrică pe care o vom primi cu toţii acasă din martie 2016. Noile schimbări sunt colosale

Facturarea în avans a produs rumoare printre români, dar, din fericire, este un scandal care se apropie de final

Facturarea în avans a produs rumoare printre români, dar, din fericire, este un scandal care se apropie de final.

Furnizorii de energie nu vor mai putea modifica facturile după bunul plac. Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a făcut public noul model unic de factură, pe care l-a și prezentat furnizorilore. Companiile vor fi obligate să îl folosească de la începutul anului viitor.

Astfel, pe prima pagină apar informaţii despre furnizorul de energie şi despre client. Consumatorii vor primi şi date despre preţul kilowatului oră, TVA, totalul de plată la zi şi data scadentă.

Noul model de factură vine şi cu noutăţi. Acum, românii vor şti exact cât plătesc pentru ce au consumat şi cât se adaugă din cauza taxelor şi comisioanelor. În acelaşi timp, oamenii vor primi pe factură şi o comparaţie a consumului, cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Modelul a fost deja aprobat de Comitetul de Reglementare al ANRE. Din 1 martie 2016, toţi furnizorii de energie din România vor fi obligaţi să îl folosească.

Până acum GDF Suez şi CEZ, furnizorul de energie din Oltenia, au emis facturi prin care cer plata în avans pe mai multe luni, pe baza unui consum estimat.

GDF Suez a anunţat că va scoate consumul estimat din facturi, după ce ANRE a amendat compania cu 200 de mii de lei. Întrebaţi cum vor proceda în această situaţie, reprezentanţii CEZ nu au dat curs solicitării Realitatea TV.

În prezent,  România există zeci de furnizori de energie. Cei mai mulţi români sunt sub contract cu E.ON, CEZ, GDF Suez şi Electrica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Cum arată noua factură unică la energie electrică pe care o vom primi cu toţii acasă din martie 2016. Noile schimbări sunt colosale