Video Cum au reuşit mulţi români să cumpere mai ieftin mielul de Paşte
Îl luăm mai târziu, dar mai ieftin. A fost planul multor români care au lăsat cea mai importantă achiziţie pentru masa de Paşte - mielul - pe ultima sută de metri. Dacă la magazine n-a fost chip de reduceri, la stâne ciobanii au mai scăzut din preţ pentru cei dispuşi să cumpere mielul în viu.
Ieri, încă de la prima oră, Piaţa Obor din Capitală a devenit un furnicar. Cele mai mari cozi erau la raioanele de carne, iar cel mai căutat produs - mielul. Printre cei care abia acum au avut timp de cumpărături s-au amestecat şi cei care sperau la un preţ mai mic. N-a fost însă rost de reduceri. Alţii au amânat momentul din motive mai personale.
- Doar mielul întotdeauna îl iau cu două zile înainte. Ca să nu poftesc. Că şi pofta e o problemă.
Pofta i-a adus şi pe mureşeni la magazine şi pieţe.
- O facem tradiţional, o facem şi la cuptor, facem şi o ciorbiţă bună. Facem şi drob. Facem tot ce înseamnă sărbători de Paşte.
- Chef Ştefan Popescu, meniu de 5 stele pentru Sfintele Paşti. Cum a preparat carnea de miel sau pasca
- Cum trebuie mâncat meniul de Paşte ca să evităm starea de rău de după ospăţ. Numărul de ouă fierte...
- Chef Alexandru Sautner a dezvăluit secretul său pentru un drob de miel perfect
- "Nu mai pot dormi noaptea". Românii afectaţi de taxele lui Trump se tem că joburile lor vor dispărea
- Afacere cu locurile de parcare în Cluj, care costă 25.000 de euro. O femeie a vrut să cumpere 5 pentru a le închiria
Preţul cărnii de miel a rămas de 55 de lei pe kilogram, la fel ca toată săptămâna şi ca anul trecut. Dar pentru calitate, unii au făcut rabat la cantitate.
Mielul de Paşte, mai ieftin la stâne
Mai ieftin a fost însă la stâne. Mielul în viu, a ajuns la 25 de lei kilogramul.
Prea puţin, se plâng ciobanii: Cine nu e aici să vadă, nu ştie. Zice: au preţul ăsta, dar nu ştiu cât de muncă e, cât apucăm noi să muncim.
Miei în viu s-au dat ieri şi la târguri, nu doar la stâne. La Osica de Sus, în Olt, clienţii au venit decişi să negocieze la sânge: Venirăm să cumpărăm, dar numai să vedem o înţelegere.
Comercianţii de aici spun că au redus preţul cu trei lei pe kilogram, în prag de Paşte. Suficient să aibă vânzare. Statisticile arată că românii consumă, în medie, 2,2 kilograme de carne de oaie pe an, în special în perioada Paştelui.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰