Antena Meniu Search
x

Video Cum au reuşit mulţi români să cumpere mai ieftin mielul de Paşte

Îl luăm mai târziu, dar mai ieftin. A fost planul multor români care au lăsat cea mai importantă achiziţie pentru masa de Paşte - mielul - pe ultima sută de metri. Dacă la magazine n-a fost chip de reduceri, la stâne ciobanii au mai scăzut din preţ pentru cei dispuşi să cumpere mielul în viu.

de Redactia Observator

la 04.05.2024, 12:00

Vezi și

Ieri, încă de la prima oră, Piaţa Obor din Capitală a devenit un furnicar. Cele mai mari cozi erau la raioanele de carne, iar cel mai căutat produs - mielul. Printre cei care abia acum au avut timp de cumpărături s-au amestecat şi cei care sperau la un preţ mai mic. N-a fost însă rost de reduceri. Alţii au amânat momentul din motive mai personale.

- Doar mielul întotdeauna îl iau cu două zile înainte. Ca să nu poftesc. Că şi pofta e o problemă. 

Pofta i-a adus şi pe mureşeni la magazine şi pieţe. 

- O facem tradiţional, o facem şi la cuptor, facem şi o ciorbiţă bună. Facem şi drob. Facem tot ce înseamnă sărbători de Paşte.

Pe acelaşi subiect

Preţul cărnii de miel a rămas de 55 de lei pe kilogram, la fel ca toată săptămâna şi ca anul trecut. Dar pentru calitate, unii au făcut rabat la cantitate.

Mielul de Paşte, mai ieftin la stâne

Mai ieftin a fost însă la stâne. Mielul în viu, a ajuns la 25 de lei kilogramul.

Prea puţin, se plâng ciobanii: Cine nu e aici să vadă, nu ştie. Zice: au preţul ăsta, dar nu ştiu cât de muncă e, cât apucăm noi să muncim.

Miei în viu s-au dat ieri şi la târguri, nu doar la stâne. La Osica de Sus, în Olt, clienţii au venit decişi să negocieze la sânge: Venirăm să cumpărăm, dar numai să vedem o înţelegere.

Comercianţii de aici spun că au redus preţul cu trei lei pe kilogram, în prag de Paşte. Suficient să aibă vânzare. Statisticile arată că românii consumă, în medie, 2,2 kilograme de carne de oaie pe an, în special în perioada Paştelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Cum au reuşit mulţi români să cumpere mai ieftin mielul de Paşte