Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum au schimbat condimentele orientale gusturile românilor: Au dat porcul pe miel și vită. Cât a ajuns să coste carnea în măcelăriile turcești

Carmangeriile orientale schimbă gusturile românilor. În marile oraşe apar tot mai multe măcelării pentru comunităţile arabe şi turce, iar cărnurile condimentate îi conving pe oamenii locului să mai uite de porc şi să se guste din carnea de miel şi oaie. Măcelăriile halal sunt deja parte din peisaj şi uneori fac şi concurenţă magazinelor tradiţionale.

de Alin Stan

la 15.03.2023 , 20:13

Cătălin este client fidel al unei cunoscute carmangerii turceşti din Bucureşti. De cele mai multe ori, cumpără carne de miel şi de vită. Condimentele orientale l-au făcut să îşi schimbe gusturile „tradiţionale“.

Cum au schimbat condimentele orientale gusturile românești

Cătălin, client: Cel mai mult merg pe pastrame. Sunt foarte gustoase. Sunt aromate plăcut.  Keitic, cimbru, oregano. Şi un mix de specifric turcesc. Inibahar. Este mai aromat şi mai parfumat. Este o carne aleasă şi asta te face să vii să comanzi şi să cumperi tot timpul.

Vezi și

Traian, alt bucureştean convertit la cultura gastronomică orientală, crede că marfa măcelăriilor orientale este mai sănătoasă.

Pe acelaşi subiect

Traian, client: Vin de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână. Am luat vită de multe ori, dar şi oaie. Este super gustoasă, nu ştiu cum o face.

Proprietarii carmangeriilor orientale se laudă că au tot mai mulţi clienţi români. Iar asemenea magazine se înmulţesc mereu la Bucureşti.

Abel, administrator carmangerie: Mai nou, tineretul caută mielul, antricotul de vită, cotletul de vită. Avem şi produse gata preparate. Avem chiftele kiofte din carne de vită, reţetă turcească. Avem Adana Kebab. Este o foarte mare creştere pentru carnea halal.

Tomahauk Bone, kebabul turcesc sau Dalas Steak sunt doar câteva preparatele din carne de vită după care românii se dau în vânt.

Murat, administrator restaurant turcesc: Noi avem preparate autentice bazate pe mâncare gătită şi care se gătea în Imperiul Otoman. Am văzut că poporul român este iubitor al bucătăriei orientale.

Octay Gullu, proprietar restaurant turcesc: Avem miel tardem, avem steak din America şi Japonia. Avem şi Kocareci. Românilor le place de oamenii turci şi le place bucătăria turcească.

Sorin Mierlea, Infocons: Acest trend nu este doar în România, cred că este nivelul Uniunii Europene. Cred că nu este capitală a UE în care pe străzile principale să nu găsim o shaormerie, o kebăbărie. Aşa cum a fost pizza să cucerească lumea, probabil şi mâncarea aceasta orientală începe să fie mult mai prezentă pentru că e mai simplu de mâncat şi mai simplu de luat.

Carnea costă în măcelăriile orientale între 20 şi 80 de lei. Unele magazine prepară fripturile la comandă, cu condimentele şi baiţ după gusturile clientului. Kebab Black Angus costă 20 lei 400 g, pastrama berbecuţ - 30 lei 500 g, cotlete marinate berbecuţ - 48 lei 500 g.

Alin Stan Like

Am dat scena, primul drum pe care îl alesesem în viață, pe televiziune. Mărturisesc că am visat să fiu în fața voastră, a celor care ne privesc și citesc încă din copilărie. Munca în televiziune m-a cucerit însă.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Cum au schimbat condimentele orientale gusturile românilor: Au dat porcul pe miel și vită. Cât a ajuns să coste carnea în măcelăriile turcești