Antena Meniu Search
x

Cum cumpăr acțiuni la Hidroelectrica

Acţiunile Hidroelectrica se tranzacţionează din vara anului trecut şi s-au dovedit puternice. Tranzacţiile cu ele s-au apropiat de 800 de milioane de lei în opt ore - un record pentru bursa din România. Un semnal pentru investitorii străini, interesaţi să pompeze bani în România. Iată cum poţi cumpăra acţiuni la Hidrolectrica

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 15:30

Cum cumpăr acțiuni la Hidroelectrica
Cum cumpăr acțiuni la Hidroelectrica - hidroelectrica.ro

Românii persoane fizice pot trimite ordine de cumpărare, adică pot subscrie acțiuni Hidroelectrica prin intermediul băncilor care intermediază IPO-ul, dar și prin intermediul caselor de brokeraj autorizate să opereze pe Bursa de Valori București (BVB).

Așadar intermediarii oficiali ai ofertei sunt BCR, BRD, BT Capital Partners/Banca Transilvania și Swiss Capital. În plus, românii vor putea subscrie și prin intermediul celorlalte case de brokeraj de pe bursă care semnează un acord cu intermediarii mai sus menționați.

Pot cumpăra acțiuni Hidroelectrica dacă nu am cont de tranzacționare pe bursă

Se pot cumpăra acţiuni la Hidroelectrica fără să ai un cont, însă este foarte recomandat să îți deschizi totuși un cont la o firmă/bancă autorizată. Deoarece fără un cont îți va fi foarte dificil să vezi câte acțiuni Hidroelectrica deții și nu vei putea vinde acțiunile Hidroelectrica pe care le ai.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, dacă ai un cont de tranzacționare pe bursă, vei putea cumpăra în viitor și alte acțiuni la BVB. Deschiderea unui cont a devenit foarte simplă în ziua de azi, unele firme nepercepând niciun comision pentru asta, iar întregul proces se poate face online. 

Orice român poate investi

Trebuie să cumpere cel puţin o acţiune. Contul se deschide online, direct pe site-ul bursei. 

Claudiu Cazacu: Preţurile fluctuează şi este o diferenţă enormă faţă de bancă sau faţă de titlurile de stat. Ne uităm la acest randament al dividendului, dacă luăm o valoare medie a aşteptărilor în analizele noastre, vorbim de un 7,5%. 

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Piaţa de capital, bursa de valori pot fi o modalitate foarte bună pentru români să-şi înmulţească agoniseala. Şi asta sper să facă. Să ajungem la nivelul la care unul din doi americani investesc în piaţa de capital.

După listarea la bursă, statul român va deţine în continuare 80% din Hidroelectrica. Iar Fondul Proprietatea, care deţinea aproape 20% din companie, ar urma să primească aproape 9 miliarde de lei în urma vânzării acţiunilor. 

Corneliu Bodea, Centrul Român de Energie: Atrage noi investitori pentru industria energetică. Transparenţa sporită pe care compania va trebui s-o asigure, fiind listată, e o veste bună pentru toate părţile, inclusiv pentru consumatori. 

Mai multe informaţii găsiţi aici

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cum cumpăr acțiuni la Hidroelectrica