Antena Meniu Search
x

Cum poți plăti facturile fără să mai stai la cozi. 4 soluții prin care economisești timp

Deși suntem în 2016, majoritatea românilor stau ore întregi la cozi, în fiecare lună, pentru a‐și plăti facturile la utilități.

Deși suntem în 2016, majoritatea românilor stau ore întregi la cozi, în fiecare lună, pentru a‐și plăti facturile la utilități.

În plus, nu întotdeauna reușim să ajungem la ghișeu în timpul programului cu publicul pentru a plăti facturile și acumulăm restanțe care ajung, uneori, la sume care ne înspăimântă.

Cu toate acestea, lucrurile ar putea fi diferite, iar fiecare dintre noi și‐ar putea plăti toate facturile de acasă, din fața calculatorului.

Mai mult decât atât, nu este nimic complicat să eviți cozile și să plătești fiecare factură în mai puțin de un minut, cu doar câteva clickuri. Iată care sunt cele 4 soluții care te vor ajuta să economisești foarte mult timp în fiecare lună:

1. Controlează‐ți conturile de acasă

Cea mai simplă metodă prin care poți plăti facturile din fața calculatorului este să‐ți controlezi de acasă conturile bancare. Cu Mobile Banking poți să efectuezi transferuri în lei, să plătești facturi și să efectueză schimburi valutare. Practic, ai acum banca în propriul tău buzunar, oriunde pe glob, iar toate operațiunile pot fi făcute direct de pe telefonul mobil. În plus, această aplicație este optimizată pentru a putea fi utilizată cu multă ușurință de pe orice smartphone.

2. Plătește la bancomate

Chiar dacă nu plătești facturile din fața calculatorului sau de pe mobil, bancomatele sunt mai răspândite decât ghișeele unde se formează cozi interminabile. Prin bancomat se pot achita aproape toate tipurile de facturi. Trebuie să fii, însă, titularul unui card de debit în lei sau valută emis de băncile cu care furnizorul a încheiat un contract, să cunoşti numărul de cont şi numărul facturii. Chitanţa e apoi eliberată de bancomat.

3. Plătește prin Direct Debit

Serviciul de Direct Debit presupune încheierea unui acord între tine și bancă. Banca se angajează, astfel, să‐ți plătească lunar facturile la utilităţi, prin extragerea sumelor de bani din contul tău şi virarea lor în contul furnizorului. Pentru acest lucru, banca va primi din partea furnizorului, odată cu clientul, factura.

Avantajul este că banca se va ocupa de toate tranzacţiile în locul tău.

Există, însă, și un dezavantaj: este posibil ca uneori să nu dispui de suficienţi bani în cont, iar atunci plata nu se poate efectua, caz în care rămâi cu restanțe la utilități. În plus, există situații în care ai nevoie de bani și vrei să întârzii plata unei facturi. Cu serviciul Direct Debit îţi va fi imposibil, deoarece banca este cea care face tranzacțiie.

4. Plătește pe site‐ul instituției

Poți plăti facturile și pe site‐ul instituţiei furnizoare de utilităţi. Sistemul de gestiune electronică nu păstrează nicio informaţie despre datele cardului cu care se efectuează tranzacţia, codurile de activare sau codurile înscrise pe card, de aceea plata online e o modalitate de achitare a facturillor rapidă şi foarte sigură. Dovada de plată îţi va fi expediată pe o adresă de e‐mail. Chiar și întreținerea poate fi plătită online, însă nu întotdeauna. Plata online depinde de cât de preocupați au fost președinții și administratorii blocurilor de o astfel de metodă care să ușureze plata facturilor în cazul locatarilor.

Foto: shutterstock.com/g‐stockstudio

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cum poți plăti facturile fără să mai stai la cozi. 4 soluții prin care economisești timp