Video Cum să dăm mai puțini bani pentru apă și curent cu doar câteva modificări în casă
Scumpirile din ultima perioadă nu i-au speriat pe români, iar unii au preferat să investească în amenajarea locuinţelor. Scopul este însă cu efecte pe termen lung: reducerea facturilor la energia electrică şi apă. Astfel, vânzarea produselor de bricolaj a crescut semnificativ, atingând cifre record.
De la pavaj, garduri, gresie de exterior sau instalaţii de udat grădini, vânzările au crescut semnificativ după pandemie. Unii reamenajează din pasiune, alţii de nevoie. Economiile sunt substanţiale, spun reprezentanţii firmelor de amenajări.
Octavian Popescu, reprezentat firmă amenajări: Costurile sunt reduse prin prisma consumului de apă mai redus şi consumul de energie, la fel de curent electric şi timpul care este cel mai important pentru fiecare dintre noi.
Metode eficiente pentru a face economie
Tot ca sa facă economie, proprietarul unei vile din Bucureşti a decis să renunţe la gardul din beton.
- Duşuri şi maşini de spălat, soluţia primăriei Iaşi pentru a ajuta localnicii îngroziţi de facturi. Părerile...
- Ce temperatură este în autobuzele din Bucureşti. Şoferii sunt îndemnaţi să facă economie: "Nu poţi să...
- Dezvoltatorii imobiliari chinezi sunt atât de disperaţi, încât acceptă plata în grâu sau usturoi pentru...
Octavian Popescu, reprezentat firmă amenajări: A fost montarea acestui meş. Economiseşte foarte mulţi bani. Practic, construirea unui gard din beton ar fi costat cu câteva zeci de mii de lei mai mult, iar durata de viaţă a acestui meş este destul de mare, undeva la 10-15 ani şi arată mult mai frumos decât un gard de beton.
Pentru o astfel de grădină va trebui să scoatem ceva bani din buzunar.
Octavian Popescu, reprezentat firmă amenajări: O grădină de genul acesta putea să coste la 50.000 de euro, însă proprietarul, cu partea de economii a ajuns, grădina a ajuns undeva la 20-30 de mii de euro. O economie consistentă.
Statisticile de vânzări indică o preocupare tot mai mare a românilor şi pentru izolarea termică a locuinţelor. Piaţa de bricolaje este unul dintre cele mai dinamice sectoare economice din România şi este aproape de un record de vânzări, aproape 18 miliarde de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰