Antena Meniu Search
x

Curs BNR 1 septembrie 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu principalele monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 1 septembrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a terminat săptămâna în genunchi, în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 13:23

Leul românesc încheie săptămâna în genunchi, în raport cu principalele monede străine
Leul românesc încheie săptămâna în genunchi, în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc termină săptămâna în genunchi, în raport cu principalele monede străine.

Concret, vineri, 1 septembrie 2023, leul românesc a pierdut peste un ban în raport cu dolarul american, francul elveţian şi lira sterlină şi aproape o jumătate de ban în raport cu moneda unică euro.

Asta înseamnă, printre altele, că dolarul american a ajuns să fie evaluat la 4,5563 lei, cel mai înalt nivel din ultimele trei zile, iar francul elveţian a ajuns să fie evaluat la 5,1613 lei, de asemenea cel mai înalt nivel din ultimele trei zile.

În plus, lira sterlină este evaluată la 5,7777 lei, cel mai înalt nivel din ultimele şapte zile, iar moneda unică euro este evaluată la 4,9440 lei, cel mai înalt nivel din ultimele aproape două săptămâni.

De asemenea, preţul pentru un gram de aur a crescut vineri, 1 septembrie 2023, cu circa 70 de bani, gramul de aur apropiindu-se de pragul de 285 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 1 septembrie 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu principalele monede străine