Antena Meniu Search
x

Curs BNR 31 august 2023. Leul românesc a pierdut doi bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 31 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut doi bani în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 13:13

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină.

Concret, raportul dintre leul românesc şi lira sterlină a fost unul inconstant în ultimele zile. După ce marţi a pierdut doi bani în raport cu lira sterlină, iar miercuri i-a câştigat la loc, joi, leul românesc a pierdut din nou doi bani în raport cu lira sterlină.

Asta înseamnă că lira sterlină a ajuns să fie evaluată la 5,7643 lei, aproximativ acelaşi nivel cu cel atins în cursul zilei de marţi.

Pe de altă parte, leul românesc a câştigat joi, 31 august 2023, un ban în raport cu francul elveţian, acesta din urmă fiind la un pas să coboare sub pragul de 5,15 lei după ce pe 28 august 2023 se apropia de 5,17 lei.

Tot joi, 31 august 2023, leul românesc a câştigat teren în raport cu moneda unică euro, care totuşi se menţine la peste 4,94 lei, şi a pierdut teren în raport cu dolarul american, acesta depăşind pragul de 4,54 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut pentru a treia zi la rând. De această dată, preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproximativ 1,3 lei, astfel că gramul de aur a depăşit pragul de 284 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 31 august 2023. Leul românesc a pierdut doi bani în raport cu lira sterlină