Antena Meniu Search
x

Curs BNR 17 iulie 2023. Dolarul american a coborât sub 4,4 lei 

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 17 iulie 2023, iar cifrele afişate arată că dolarul american a coborât sub pragul de 4,4 lei.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 13:22

Dolarul american este în pierdere de turaţie de aproape două săptămâni
Dolarul american este în pierdere de turaţie de aproape două săptămâni - Profimedia
  • Dolarul american pierde în continuu teren, de aproape două săptămâni.

Leul românesc îşi continuă perioada bună avută în raport cu principalele monede străine, moneda noastră naţională reuşind să câştige, din nou, teren în faţa dolarului american, a lire sterline, a monedei unice euro şi a francului elveţian.

Concret, leul românesc a câştigat aproape doi bani în raport cu lira sterlină, evaluată la puţin peste 5,75 lei, şi aproape un ban în raport cu francul elveţian, evaluat la puţin peste 5,12 lei.

Leul românesc a avut câştigat de cauză şi în raport cu moneda unică euro, care se menţine undeva la 4,94 lei.

Un caz aparte îl reprezintă raportul dintre leul românesc şi dolarul american. Leul românesc a câştigat, luni, doar o jumătate de ban în raport cu dolarul american. A fost însă suficient pentru ca dolarul american să coboare sub pragul de 4,4 lei. 

Încă din data de 6 iulie 2023 leul românesc a început să câştige teren în raport cu dolarul american. Atunci, moneda americană era cotată la aproape 4,56 lei. 

Luni, 17 iulie 2023, preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape trei bani astfel că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la aproape 276,85 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 17 iulie 2023. Dolarul american a coborât sub 4,4 lei