Antena Meniu Search
x

Curs BNR 19 septembrie 2023. Leul românesc câştigă teren masiv în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 19 septembrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc şi-a continuat perioada bună, mai ales în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 13:18

Leul românesc traversează o perioadă bună, în raport cu principalele monede străine
Leul românesc traversează o perioadă bună, în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc traversează o perioadă bună.

Concret, leul românesc a câştigat în ultimele ore peste un ban în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină. Asta înseamnă că lira sterlină a ajuns să fie evaluată la 5,7569 lei, cel mai scăzut nivel din luna septembrie, iar francul elveţian a ajuns să fie evaluat la 5,1851 lei, cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni.

Pe de altă parte, moneda unică euro se apropie de 4,97 lei, iar dolarul american este evaluat marţi, 19 septembrie 2023, undeva la 4,65 lei.

Preţul pentru un gram de aur este în creştere. A crescut cu peste un leu marţi, astfel că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la 289,31 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 19 septembrie 2023. Leul românesc câştigă teren masiv în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină