Antena Meniu Search
x

Curs BNR 2 octombrie 2023. Dolarul american şi francul elveţian câştigă teren masiv în raport cu leul românesc 

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 2 octombrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 13:27

Leul românesc a început prost săptămâna, în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian
Leul românesc a început prost săptămâna, în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian - Profimedia
  • Leul românesc a început prost săptămâna în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian.

Concret, leul românesc a pierdut aproape trei bani şi jumătate în raport cu dolarul american şi peste doi bani şi jumătate în raport cu francul elveţian. Asta înseamnă că dolarul american a ajuns să fie evaluat la 4,7191 lei, al doilea cel mai ridicat nivel din ultimele luni, în timp ce francul elveţian a ajuns să fie evaluat la peste 5,17 lei, cel mai ridicat nivel din ultimele circa două săptămâni.

Pe de altă parte, leul românesc a câştigat teren în raport cu moneda unică euro şi cu lira sterlină, însă vorbim de câştiguri insignifiante. Din acest motiv, moneda unică euro continuă să fie evaluată la peste 4,97 lei, în timp ce lira sterlină continuă să fie evaluată la peste 5,74 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu mai mult de patru lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la 278,16 lei. Preţul pentru un gram de aur a scăzut în mod constant începând din 22 septembrie, când era evaluat la 289,12 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 2 octombrie 2023. Dolarul american şi francul elveţian câştigă teren masiv în raport cu leul românesc