Antena Meniu Search
x

Curs BNR 28 septembrie 2023. Leul românesc pierde aproape 4 bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 28 septembrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a avut parte de o zi de coşmar.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 13:13

Lira sterlină a surclasat leul românesc, în ultimele 24 de ore
Lira sterlină a surclasat leul românesc, în ultimele 24 de ore - Profimedia

De departe, cea mai mare lovitură încasată de leul românesc a venit în ceea ce priveşte raportul cu lira sterlină. Leul românesc a pierdut aproape patru bani, într-o singură zi, în raport cu lira sterlină. Asta înseamnă că lira sterlină a ajuns să fie evaluată la aproape 5,76 lei, cel mai ridicat nivel din ultimele 10 zile.

În plus, leul românesc a pierdut încă un ban în raport cu dolarul american, care bate record după record şi a ajuns să fie evaluat la peste 4,72 lei.

De asemenea, leul românesc a pierdut teren în raport cu moneda unică euro, care se apropie de 4,98 lei, şi în raport cu francul elveţian, care se apropie de 5,15 lei.

În schimb, preţul pentru un gram de aur a scăzut cu circa 2,2 lei, ceea ce înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la circa 284,88 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 28 septembrie 2023. Leul românesc pierde aproape 4 bani în raport cu lira sterlină