Antena Meniu Search
x

Curs BNR 27 septembrie 2023. Leul românesc pierde aproape 2 bani şi jumătate în raport cu dolarul american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 27 septembrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi dezastruoasă în raport cu dolarul american, dar şi cu alte monede străine.

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 13:13

Leul românesc a pierdut teren masiv, în raport cu dolarul american, în ultimele zile
Leul românesc a pierdut teren masiv, în raport cu dolarul american, în ultimele zile - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american.

Concret, leul românesc a pierdut aproape doi bani şi jumătate în raport cu dolarul american, care a ajuns să fie evaluat la 4,7112 lei. Este pentru prima dată după mult timp când dolarul american trece de pragul de 4,7 lei, iar cifrele arată că leul românesc s-a depreciat masiv în raport cu dolarul american, pierzând patru bani doar în ultimele două zile.

În plus, leul românesc a pierdut, miercuri, teren masiv şi în raport cu moneda unică euro şi lira sterlină. S-a ajuns ca moneda unică euro să depăşească pragul de 4,97 lei, iar lira sterlină să ajungă la 5,72 lei.

Pe de altă parte, leul românesc a câştigat teren în raport cu francul elveţian, care a coborât sub pragul de 5,14 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu aproape 1,2 lei, ceea ce înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la puţin peste 287 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 27 septembrie 2023. Leul românesc pierde aproape 2 bani şi jumătate în raport cu dolarul american