Antena Meniu Search
x

Curs BNR 30 august 2023. Leul românesc câştigă peste trei bani în raport cu dolarul american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 30 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a avut o zi bună, în special în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 13:16

Leul românesc a prins o zi bună în raport cu dolarul american
Leul românesc a prins o zi bună în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a avut o zi bună, în raport cu principalele monede străine.

De departe, cea mai mare victorie a zilei a fost obţinută de leul românesc împotriva dolarului american. Leul românesc a câştigat peste trei bani în raport cu dolarul american, astfel că acesta a coborât la sub 4,54 lei, cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimele opt zile.

De asemenea, leul românesc a câştigat aproape doi bani în raport cu lira sterlină, astfel că acesta a ajuns să fie evaluată la 5,7453 lei.

Leul românesc a câştigat teren şi în raport cu francul elveţian, care se menţine undeva la 5,16 lei, dar a pierdut teren în raport cu moneda unică euro, evaluată miercuri, 30 august 2023, la 4,9424 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu doar cinci bani, ceea ce înseamnă că gramul de aur este evaluat la 282,8151 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 30 august 2023. Leul românesc câştigă peste trei bani în raport cu dolarul american