Antena Meniu Search
x

Curs BNR 30 octombrie 2023. Leul românesc câştigă peste 3 bani în raport cu francul elveţian

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 30 octombrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc are un început foarte bun de săptămână.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 13:21

Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu francul elveţian
Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu francul elveţian - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu francul elveţian.

Concret, leul românesc a câştigat aproape trei bani şi jumătate doar în raport cu francul elveţian, care astfel a coborât sub pragul de 5,2 lei după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, era cotat la aproape 5,23 lei.

De asemenea, leul românesc a câştigat aproape doi bani în raport cu lira sterlină, care a coborât sub pragul de 5,7 lei. În plus, leul românesc a câştigat aproape un ban în raport cu dolarul american, acesta ajungând să fie cotat la sub 4,7 lei.

Nu în ultimul rând, leul românesc a câştigat teren inclusiv în raport cu moneda unică euro, care este cotată luni, 30 octombrie 2023, la 4,9647 lei.

În schimb, preţul pentru un gram de aur a crescut din nou, cu circa 70 de bani, gramul de aur fiind evaluat la 301,0881 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 30 octombrie 2023. Leul românesc câştigă peste 3 bani în raport cu francul elveţian