Antena Meniu Search
x

Curs BNR 4 aprilie 2024. Leul românesc câştigă aproape 4 bani în raport cu dolarul american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 4 aprilie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren substanţial în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 13:16

Leul românesc câştigă teren important în raport cu principalele monede străine
Leul românesc câştigă teren important în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a prins o nouă zi foarte bună în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a câştigat aproape patru bani în raport cu dolarul american, astfel că dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,5763 lei româneşti, cel mai scăzut nivel înregistrat din 21 martie 2024 şi până în prezent. Leul românesc a câştigat peste cinci bani, în ultimele două zile, în raport cu dolarul american.

De asemenea, leul românesc a câştigat şi aproape trei bani în raport cu francul elveţian, ceea ce înseamnă că francul elveţian a ajuns să fie cotat la 5,0503 lei româneşti, cel mai scăzut nivel înregistrat din 22 iunie 2023 şi până în prezent. Vă reamintim că francul elveţian încheia anul trecut la o cotă de aproape 5,37 lei româneşti.

Leul românesc a câştigat aproape un ban şi în raport cu lira sterlină, care a coborât sub pragul de 5,8 lei româneşti, fiind cotată la 5,7955 lei româneşti.

Leul românesc a pierdut teren în raport cu moneda unică euro, care a ajuns să fie cotată la 4,9708 lei româneşti.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu încă aproape 49 de bani, astfel că gramul de aur a atins un nou nivel record, fiind cotat la 337,4428 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 4 aprilie 2024. Leul românesc câştigă aproape 4 bani în raport cu dolarul american