Antena Meniu Search
x

CURS VALUTAR. Leul scade tot mai mult în faţa monedei europene

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5407 lei/euro, în creştere cu peste 1 ban faţă de nivelul precedent şi nou nivel maxim al ultimelor două săptămâni, în condiţiile în care leul este afectat mai ales de riscurile politice din Europa, potrivit analiştilor.

Banca Naţională a României a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5407 lei/euro, în creştere cu peste 1 ban faţă de nivelul precedent şi nou nivel maxim al ultimelor două săptămâni, în condiţiile în care leul este afectat mai ales de riscurile politice din Europa, potrivit analiştilor.

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4,5286 lei/euro.

Leul a început să se deprecieze de miercuri, iar tendinţa s-a menţinut joi, în linie cu evoluţia altor monede emergente din regiune. Principalul risc este legat de alegerile din Franţa.

"Credem că riscurile politice din Europa (şi, într-o mai mică măsură, contextul geopolitic tensionat la nivel global) se fac vinovate de această dinamică, însă probabil că mişcarea în sus a EUR/RON a fost accentuată de ordine de tip stop-loss. Este important de notat că, până acum, monedele din Europa Centrală şi de Est nu au inclus în preţ mai deloc riscul aferent unei eventuale surprize la alegerile din Franţa", afirmă analiştii ING Bank, într-un raport publicat joi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2246 lei la 4,2178 lei, nivel minim din 28 martie.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,2405 lei la 4,2383 lei.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » CURS VALUTAR. Leul scade tot mai mult în faţa monedei europene