Antena Meniu Search
x

Video Dai PET-ul, iei biletul: Containere inteligente de reciclat, montate în Cluj-Napoca. Oamenii primesc vouchere pentru transport

În Cluj-Napoca au fost montate containere inteligente de reciclat, care dau la schimb vouchere pentru transportul în comun. Autorităţile speră că aşa oraşul va fi mai curat, iar clujenii vor fi încurajaţi să lase maşinile în parcări şi să folosească autobuzele. Iniţiativa a fost bine primită şi oamenii aşteaptă ca astfel de containere să fie montate în tot oraşul.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 29.07.2022, 22:52

Vezi și

În Cluj-Napoca cine reciclează circulă gratis cu autobuzul.

Alex Prunean, reporter Observator: Deşeurile introduse în aparat trebuie să nu fie deteriorate, iar PET-urile să aibă eticheta intactă. Pentru fiecare ambalaj introdus voi primi un voucher, iar atunci când am acumulat 15, pot merge într-una dintre aceste staţii de autobuz pentru a primi la preschimba cu un bilet cu două călătorii.

Deocamdată, aparatul care dă vouchere pentru gunoaie a fost instalat doar într-un cartier din Cluj-Napoca

Autorităţile locale vor însă să extindă proiectul în tot oraşul. Mai mult, în timp, la schimb pentru PET-uri, sticle şi doze de aluminiu clujenii vor primi vouchere cu care vor putea face cumpărături în pieţele din oraş.

Pe acelaşi subiect

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: Încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul. E o modalitate găsită şi în alte oraşe din lume, e o modalitate de a încuraja cetăţenii să fie mai prietenoşi cu mediul, este o modalitate prin care toată lumea câştigă.

Începutul nu e fără poticniri. Chiar şi aşa, clujenii au numai cuvinte de laudă pentru iniţiativă. Speră că aşa oraşul va fi mai curat.

Tot în Cluj-Napoca, sunt aparate unde pentru 20 de genuflexiuni clujenii primesc un bilet de autobuz, iar fiecare vineri e verde, călătoria cu autobuzul fiind gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Dai PET-ul, iei biletul: Containere inteligente de reciclat, montate în Cluj-Napoca. Oamenii primesc vouchere pentru transport