Antena Meniu Search
x

Video De ce ar putea fi inaugurat Pasajul Doamna Ghica fără recepţie. Între timp, oamenii au de suferit: "În orele de vârf e criminal!"

Pasajul Doamna Ghica ar putea fi inaugurat fără recepţie. Deşi structura metalică e montată de mai bine de o lună, încă se analizează documentele, spune directorul companiei care lucrează la pod. Surse Observator spun că sunt probleme între piesele comandate şi cele care au ajuns să fie montate. În lipsa recepţiei, podul va fi deschis însă nu va putea fi reparat, în cazul în care apar probleme tehnice. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 31.05.2023, 21:07

Vezi și

Cu sau fără recepţie, pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat. Se lucrează de zor, dar autorităţile promit că la finalul verii şoferii putea folosi podul. "Podul este gata în proporţie de 78%. Săptămâna trecută au terminat montarea predalelor, iar acum angajaţii trustului de clădiri metropolitane pun armătura. De la 1 iunie încep să toarne plăcile de suprabetonare ale tăblierului", spune Andreea Milea, reporter Observator.

Pasajul Doamna Ghica, inaugurat fără recepţie

"Vara acestui an vom circula pe pod. În august, septembrie", a declarat Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti. Ca să poată respecta termenul de finalizare, compania primăriei a subcontractat muncitori de la alte firme. "Astăzi sunt cam 70 de muncitori pe şantier, din care cam 20 sunt muncitori angajaţi de terţi", adaugă Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti.

Municipalitatea promite că şoferii care au îndurat timp de patru ani aglomeraţia vor scăpa de chin. Iar locuitorii din zonă vor scăpa de praf. "Praf, trafic, nervi şi întârziem tot timpul la muncă. Dimineaţa, la ora 7, (n.r. pierd) cam 25 de minute", spune un trecător.

Pe acelaşi subiect

"E coada aproape de la Delfinului. Încercăm sa ocolim cât se poate de mult. Asta înseamnă timp în plus, dar nu avem încotro", mărturiseşte altcineva. "Stai ore în şir. În orele de vârf e criminal. Nu se poate aşa ceva. Nu se poate. Nu ştim cât timp o să mai dureze", se plânge un bucureştean.  

Blocaj din cauza birocraţiei

Pasajul s-ar fi blocat însă în birocraţie. Structura metalică a podului nu poate fi recepţionată. "Încă reunim anumite acte, dar avem tot ce ne trebuie, care ne-a permis să continuăm. Aşteptăm ultimele documente ca să nu avem probleme la recepţia finală", spune Cristian Hiver, director Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti.

Întrebat luni dacă a fost recepţionat tablierul, Nicuşor Dan răspunde: "Nu am această informaţie tehnică". Marţi, primarul Capitalei spunea: "Nu am această informaţie, dar am promisiunea că la începutul toamnei vom circula pe pod"

Fără recepţia structurii de rezistenţă nu pot fi încheiate actele finale, iar pasajul Doamna Ghica ar putea avea aceeaşi soartă ca podul Basarab, rămas fără recepţie de 11 ani şi prin urmare şi fără lucrări de reparaţii. Surse Observator spun că sunt probleme în actele tablierului. Mai multe piese ce compun structura metalică nu coincid cu ceea ce scrie în cotractul de achiziţie, aşa că nu se poate face recepţia.

În aproximativ două luni, podul ar trebui să fie pregătit pentru ultimele retuşuri: sisteme de scurgere şi de iluminat şi ziduri de protecţie. Linia de tramvai ar urma să fie montată peste doi ani, pe mijlocul pasajului, în locul a două benzi de circulaţie. Atunci vor începe alte lucrări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » De ce ar putea fi inaugurat Pasajul Doamna Ghica fără recepţie. Între timp, oamenii au de suferit: "În orele de vârf e criminal!"