Antena Meniu Search
x

De la 1 aprilie ne aşteaptă un val de SCUMPIRI. Iată pentru ce vom plăti mai mult

Chiar dacă este vorba despre 1 aprilie, nu vorbim despre glume. Anul acesta începutul lunii aprilie nu va mai fi aşa de vesel şi plin de umor petnru că ne aşteaptă cheltuieli mai mari.

 Astfel, acciza la combustibil va creşte cu 7 eurocenţi pentru fiecare litru. Asta înseamnă o cheltuială în plus de 25 de lei la fiecare plin. Majorarea accizei este un subiect intens discutat în ultimele luni, iar mărirea a fost decisă în comun cu cei de la FMI.

Vom scoate mai mulţi bani din buzunar şi pentru gaze. Acestea se scumpesc cu 2% pentru populatie şi cu 5% pentru firme si companii.

O creştere rezonabilă se înregistrează la energia electrică pentru are vom plăti cu 1% mai mult.

Din pacate, lista scumpirilor nu se opreşte aici! Exact ca într-un joc de domino, scumpirile la combustibil, gaze şi energie electrică vor fi urmate şi de alte măriri de preţuri, aşa cum am aflat din experienţa anilor trecuţi. Întâi de toate, la alimente.

Este de aşteptat ca producătorii şi transportatorii să ridice preţurile în pieţe şi supermarketuri. Singura veste bună vine din partea operatorilor de telefonie mobilă care scad tarficele pentru apelurile efectuate în alte reţele. Astfel, fiecare utilizator va plăti pe an cu 6 euro mai puţin.

sursă: ziarulevenimentul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » De la 1 aprilie ne aşteaptă un val de SCUMPIRI. Iată pentru ce vom plăti mai mult