Antena Meniu Search
x

Video Debranşare în masă, de teama facturilor uriaşe la căldură şi apă caldă. Cererile se depun începând de azi

După ce gigacaloria s-a scumpit, cei mai mulţi clienţi spun că nu îşi vor mai permite să plătească facturile. În plus, se plâng că pe timpul iernii primesc apă caldă şi căldură cu ţârâita, mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu. Cei mai mulţi abia aşteaptă să depună cererile de debranşare. Acest lucru nu asigură, însă, şi debranşarea automată. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 31.03.2022, 13:43

Vezi și

După ce ieri, consilierii generali au decis să majoreze preţul gigacaloriei de la 143 de lei la aproape 350 de lei, foarte mulţi bucureşteni spun că nu vor mai plăti facturile la apă caldă şi căldură. Oamenii se plâng că iarna viitoare nu-şi vor mai permite acest lucru.

Cât cresc facturile la căldură

Este vorba despre facturi de peste 700 de lei într-o lună de iarnă, la un apartament de două camere. Pentru apartamente mai mari, facturile cresc şi ajung şi la peste 1.300 de lei pe lună. Foarte mulţi spun că se vor debranşa în acest sezon. 

Când se depun cererile de debranşare

Cererile de debranşare se pot depune începând de astăzi. Cei de la Termoenergetica au anunţat că au început să oprească furnizarea agentului termic după ce, trei nopţi la rând, am avut temperaturi mai ridicate de 10 grade Celsius. Cererile pot fi depuse până la finalul verii. 

În teorie, debranşarea propriu-zisă ar trebui să aibă loc până la finalul lunii octombrie. Însă acest lucru nu s-a întâmplat nici anul trecut şi nici acum doi ani, pentru că numărul de cereri este foarte mare. Operatorii Termoenergetica nu mia fac faţă solicitărilor, în număr de peste 1.300 acum doi ani, peste 2.000 anul trecut. Anul acesta, se aşteaptă la un val de câteva mii de cereri de debranşare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Debranşare în masă, de teama facturilor uriaşe la căldură şi apă caldă. Cererile se depun începând de azi