Antena Meniu Search
x

Video Decizie crucială pentru 3 milioane de români care au RCA la Euroins. Risc de faliment pe piaţa asigurărilor auto

Aproape trei milioane de şoferi care au cumpărat poliţie RCA de la cea mai mare societate de asigurări auto din România stau astăzi cu sufletul la gură. Autoritatea de Supraveghere Financiară ar urma să prezente raportul efectuat în urma verificărilor ce au avut loc în contextul scandalului financiar în care e implicată compania Euroins. Companie care, dacă va intra în incapacitate de plată, ar putea împinge pe marginea prăpastiei întreaga piaţă a asigurărilor din România. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 16.03.2023, 14:16

Vezi și

Toate scenariile sunt luate acum în calcul. De exemplu, Autoritatea de Supraveghere Financiară ar putea decide să preia pentru o anumită perioadă conducerea acestei companii, în aşa fel încât să încerce să rezolve problemele.

Mai există şi posibilitatea să spună că ar putea să interzică pentru o anumită perioadă ca Euroins să mai vândă poliţe RCA, dar este luată în calcul şi ca această companie să vină şi să spună că are bani suficienţi în conturi pentru a face despăgubirile de care este nevoie. 

Nicolae Ciucă, mesaj tranșant pentru ASF

Răspunsul ASF se lasă aşteptat. Chiar ieri premierul Ciucă a spus că ASF trebuie să vină cun raport complet şi să spună care sunt concluziile făcute în urma verificărilor la liderul pieţei RCA. În plus, premierul spune că în cazul în care compania ar intra în insolvenţă, statul ar trebui să vină şi să preia şoferii care vor rămâne fără asigurare RCA.

În cazul în care liderul pieţei RCA ar intra în faliment, ar fi afectaţi în jur de 3 milioane de şoferi, pentru că Euroins are cea mai mare cotă din piaţă.

Între timp, Guvernul se pregăteşte să plafoneze tarifele RCA şi s-ar putea lua în calcul tarifele de referinţă din februarie 2023 sau s-ar putea face raportarea la tarifele de anul trecut, care sunt mai mici în medie cu 16%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Decizie crucială pentru 3 milioane de români care au RCA la Euroins. Risc de faliment pe piaţa asigurărilor auto