Declaraţia unică 2023. Termen de depunere şi modificările apărute
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au dat publicităţii, în cursul zilei de miercuri, modul în care arată formularul pentru Declaraţia unică 2023.

- Declaraţia unică 2023 trebuie depusă până la 25 mai 2023.
Declaraţia unică 2023 este documentul pe care trebuie să-l completeze contribuabilii care au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România sau din străinătate şi, totodată, datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.
Declaraţia unică 2023 trebuie depusă până la 25 mai 2023, altfel existând riscul apariţiei unor amenzi şi/ sau penalizări.
Ce modificări au apărut la declaraţia unică
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală anunţă că declaraţia unică 2023 a suferit mai multe modificări faţă de cele depuse în anii precedenţi.
- Maşini, "la ofertă". ANAF scoate la vânzare de la Audi A8, la Range Rover şi Chevrolet Cruze: care sunt preţurile
- Ordinul prin care ANAF te poate lua în vizor dacă plăteşti un colet cu banii la livrare. "Nu văd cum ar putea...
- Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 3 aprilie 2025. Au crescut cu 4 bani pe litru
- Bursa de la Bucureşti a început în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi, după anunţul lui Donald Trump
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
Una dintre modificări are în prim plan partea de estimări care trebuie luată în calcul. Au fost introduse noi plafoane pentru plata contribuţiilor, astfel că trebuie să luaţi în calcul plafonul de 12 salarii minime care a fost în vigoare anul trecut, respectiv 30.600 lei.
De asemenea, trebuie să luaţi în calcul faptul că s-a schimbat modul de stabilire a bazei de calcul al impozitului pe venit din cedarea folosinței bunurilor. Astfel, de la 1 ianuarie 2023, venitul brut reprezintă venit anual impozabil.
Declaraţia unică 2023 poate fi depusă inclusiv prin intermediul SPV (Spaţiul Privat Virtual) însă, în acest caz, trebuie să luaţi în calcul mai multe situaţii: Dacă dispuneţi de un certificat digital calificat înregistrat pe portalul ANAF (https://www.anaf.ro), vă recomandăm să accesaţi aplicaţia "Abonare/Editare - Spaţiul Privat Virtual - Persoane Fizice" pentru a deveni utilizator SPV. Dacă dispuneţi de un certificat digital calificat şi nu sunteţi înregistrat pe portalul ANAF (https://www.anaf.ro), vă recomandăm să accesaţi aplicaţia "Înregistrare utilizatori declaraţii persoane fizice", pentru a vă putea abona ca utilizator la SPV.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰