Antena Meniu Search
x

Video Delicatesa care a "cucerit" farfuriile românilor. Preţul pe kilogram depăşeşte 100 de lei

Creveţii au cucerit românii. Consumăm anual zeci de milioane de porţii, dublu faţă de ultimii ani. Şi aproape că nu e restaurant în care să nu găsim celebrele fructe de mare. Explicaţia? Clienţii par tot mai dispuşi să încerce gusturi noi, iar creveţii fac bine şi la sănătate, şi la economie. 

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 21:13

Vezi și

Fie că le servesc la restaurant, fie că le pregătesc acasă, din ce în ce mai mulţi români au devenit iubitori ai fructelor de mare, în special ai creveţilor. 

Creveţii au devenit nelipsiţi de pe meniurile restaurantelor din România

Bucătar: "Avem creveţi Black tiger pe care îi găsim în magazine. Îi vom lăsa undeva la 5 minute, să-şi schimbe culoarea. Ei se fac rozalii. Şi după ce am pus lămâie, pătrunjel şi unt sunt gata de servit."

Astfel de preparate sunt nelipsite din restaurante. Iar cererea a crescut.

Pe acelaşi subiect

Manager restaurant: "În orice restaurant găseşti minim un item de creveţi sau caracatiţă care a fost bine promovat."

Cât costă creveţii, în funcţie de specie

Un român consumă anual în jur de 9 kilograme de peşte şi fructe de mare. Iar dintre fructele de mare, cel mai mult ne plac creveţii. 200 de grame anual, pe cap de locuitor, dublu faţă de acum patru ani. 

Marius, manager restaurant: "Pot lua creveţii congelaţi, la un preţ mai mic, sau decongelaţi. Pleacă de la 100 de lei, 99 de lei, 120 de lei, depinde de specie şi de valoarea speciei."

Mihai-Cristian Dărmărescu, companie de procesare peşte şi fructe de mare: "Au devenit nişte produse mai accesibile, comparativ cu bugetul românilor. Nu mai sunt nişte produse extravagante, sofisticate."

Firmele care pun pe piaţă astfel de produse confirmă noul trend. 

Piaţa creveţilor a ajuns la 25 de milioane de euro

Mihai-Cristian Dărmărescu, companie de procesare peşte şi fructe de mare: "Anii trecuţi aduceam un container la câteva luni, acum aducem câteva containere pe lună. India fiind una din cele mai importante ţări de origine, apoi Vietnam, Thailanda, Indonezia, Bangladesh."

 Piaţa de creveţi din România a ajuns la 25 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Delicatesa care a "cucerit" farfuriile românilor. Preţul pe kilogram depăşeşte 100 de lei