Antena Meniu Search
x

Data „probabilă” pentru redeschiderea restaurantelor. Ministrul Economiei: Nu pot trece peste recomandările medicilor

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat că nu poate aplica măsuri populiste în ceea ce privește deschiderea restaurantelor și că trebuie să țină cont de recomandările medicilor, care consideră că „cea mai mare rată de infectare este în interiorul restaurantelor”

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 11:32

Restaurantele s-ar putea deschide și la interior, de la 1 iulie, cu respectarea normelor de distanțare
Restaurantele s-ar putea deschide și la interior, de la 1 iulie, cu respectarea normelor de distanțare
  • PSD a anunțat că nu va vota prelungirea stării de alertă dacă nu se va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor
  • Ministrul a declarat că țările europene sunt cu două săptămâni și jumătate înaintea României din punct de vedere al izbucnirii epidemiei

Conform ministrului, restaurantele „probabil” vor putea fi deschise de la 1 iulie. 

Este aceeaşi măsură de populism de care a dat dovadă Partidul Social Democrat. Eu sunt ministru al Economiei. Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor.

Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie”, a declarat Virgil Popescu, în cadrul unei dezbateri de la Camera Deputaților.

Ministrul a declarat că țările europene sunt cu două săptămâni și jumătate înaintea României din punct de vedere al izbucnirii epidemiei şi nu se poate face o comparaţie cu acestea.

Aţi văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească şi mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideţi să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniştiţi într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!”, a spus Virgil Popescu.

PSD a anunțat că nu va vota prelungirea stării de alertă dacă nu se va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor, inclusiv în interiorul acestor unităţi.

Ministrul a afirmat că este convins că absolut toţi cei care deţin restaurante în interiorul clădirilor sau în interiorul hotelurilor beneficiază în acest moment de deschiderea teraselor.

Eu cred că dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise şi restaurantele. Exact când, în mod normal, în România începe sezonul real turistic”, a susţinut el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Data „probabilă” pentru redeschiderea restaurantelor. Ministrul Economiei: Nu pot trece peste recomandările medicilor