Antena Meniu Search
x

Video Destinaţia turistică din România care se "va schimba la faţă". Autorităţile vor să cureţe zona de tarabele apărute ca ciupercile după ploaie, turiştii sunt încântaţi

Comercianţii care au business-uri mici în apropierea Rezervaţiei Naturale Cheile Turzii vor trebui să pună lacăt pe afacere sau să se mute unde spun autorităţile. Tarabele şi chioşcurile care au răsărit ca ciupercile după ploaie vor dispărea, pentru că mai marii de la judeţ vor să facă curăţenie în zonă. Turiştii sunt încântaţi, vânzătorii nu. 

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 21:40

Vezi și

Zeci de mii de oameni vizitează anual Cheile Turzii, unul dintre cele mai populare obiective turistice din Cluj. Înainte de intrarea în rezervaţia naturală, turiştii sunt întâmpinaţi de tarabe şi chioşcuri cu de toate.

Alex Prunean, reporter Observator: De-a lungul aleii care duce spre Chei, traseul este mărginit pe ambele părți de tarabele celor care vând suveniruri, mâncare și uneori haine. Nicio baracă nu seamănă cu altă și nu trebuie să fii expert pentru a-ți da seama că nimic de aici nu se încadrează în peisajul unei rezervații naturale.

Autorităţile judeţene vor să schimbe foaia. Zona va fi complet reamenajată.

Alin Tişe, preşedinte Consiliu Judeţean Cluj: O zonă de servicii unde se va realiza comerţ şi alimentaţie publică, deservire turistică şi administrativă. De asemenea, o zonă de camping şi agrament, de asemenea, o zonă de parcări, respectiv 150 de parcări în zona de acces. O zonă de sport, tabere de copii şi o direcţei de amenajare şi dezvoltare viitoare.

Pe acelaşi subiect

Comercianţii sunt nemulţumiţi, turiştii jubilează

Comercianţii care acum sunt răsfiraţi vor fi obligaţi să se mute într-o singură zonă aleasă de autorităţile locale unde căsuţele şi tarabele vor fi identice. Vânzătorii nu sunt prea încântaţi

Comerciant: Afacerea mea am început-o acum 10 ani. În fiecare an tot se schimbă. Alte investiţii, alte investiţii. Ar trebui să se reglementeze odată pentru totdeauna, să se facă ceva. Să ştie fiecare om când începe un sezon, să ştii cu ce să începi.

Turiştii în schimb aplaudă schimbările.

Turist: E un lucru bun şi ar fi un pic mai mult spaţiu. Poate şi mai multă curăţenie.

Turist: Fiecare face cum vrea, cum îl apucă îşi deschide când vor, se duc când vor, unul mai încolo, unul mai încoace.Ar fi o treabă foarte bună dacă ar face. 

Rezervaţia Naturală Cheile Turzii se întinde pe o suprafaţă de 324 de hectare şi găzduieşte peste o mie de specii de plante, animale şi insecte, unele dintre ele pe cale de disparţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Destinaţia turistică din România care se "va schimba la faţă". Autorităţile vor să cureţe zona de tarabele apărute ca ciupercile după ploaie, turiştii sunt încântaţi