Antena Meniu Search
x

Destinaţiile europene unde mini-vacanţa de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România

E final de săptămână și probabil mulți vreţi să plecaţi de acasă. Iar dacă ieşiţi din ţară, s-ar putea să vă fie mai uşor cu bugetul. City break-urile în multe oraşe europene sunt mai ieftine decât cele din unele zone de la noi. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.04.2023, 09:19

Vezi și

Astfel, cele mai ieftine bilete de avion last minute sunt, în ordinea popularităţii, în următoarele destinaţii: Milano (preţ mediu: 76 euro), Londra (preţ mediu: 89 euro), Paris (preţ mediu: 77 euro), Bruxelles (preţ mediu: 83 euro), Bologna (preţ mediu: 76 euro), dar şi destinaţiile interne precum Bucureşti (preţ mediu: 82 euro) şi Cluj-Napoca (preţ mediu: 81 euro).

Potrivit specialiştilor, anul acesta, românii au fost prevăzători şi şi-au organizat din timp călătoriile, astfel încât să profite de preţuri mai mici pentru zborurile dorite. Biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 80 zile pentru zborurile dus-întors înaintea datei plecării, o măsură foarte inspirată, pentru că, dacă nu le-ar fi rezervat din timp şi le-ar fi cumpărat last-minute, ar fi cheltuit cu cel puţin 50% mai mult pentru acelaşi zbor.

Potrivit Vola.ro, cele mai ieftine bilete dus-întors în această mini-vacanţă sunt: România – Italia: 59 euro/persoană, România – Marea Britanie: 79 euro/persoană.

Cele mai ieftine bilete pentru vacanţa de 1 Mai

De asemenea, cele mai ieftine bilete doar dus vândute în această perioadă sunt România – Italia: pornind de la 18 euro/persoană, România – Belgia: pornind de la 20 euro/persoană, România – Marea Britanie: pornind de la 20 euro/persoană, România – Austria: 22 euro/persoană, România – Franţa: 23 euro. Trebuie menţionat faptul că, pentru a profita de preţuri mai mici, biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 46 de zile înaintea datei plecării.

În ceea ce priveşte zilele petrecute de români la destinaţie în intervalul mini-vacanţei de 1 Mai, durata medie este de 5 zile, semn că, în această perioadă, turiştii preferă sejururile mai scurte, o pauză de câteva zile pentru reîncărcarea bateriilor. Potrivit datelor agenţiei, aceştia călătoresc astfel: 58% dintre rezervări sunt pentru o singură persoană, 24% dintre rezervări sunt pentru două persoane, în timp ce doar 18% dintre rezervări sunt pentru un grup mai mare (de mai mult de trei persoane).

De asemenea, turiştii preferă să călătorească doar cu bagajul de mână permis în cabină: numai 5.3% dintre rezervări au şi bagaj de cală. De altfel, achiziţia unui bagaj de cală creşte semnificativ preţul biletului de avion, media fiind de 67 de euro în plus.

Nu în ultimul rând, pentru mini-vacanţa de 1 Mai, românii preferă zborurile directe (74% dintre zboruri sunt directe) în detrimentul celor cu escală. Fiind vorba despre un sejur de scurtă durată, aceştia preferă să eficientizeze la maximum timpul petrecut la destinaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri economice » Destinaţiile europene unde mini-vacanţa de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România