Antena Meniu Search
x

Video Doar şase zile pentru depunerea declaraţiei unice. Ce riscă cei care nu reuşesc să o completeze la timp

Iar acum avem informaţii utile pentru toţi cei care au şi alte venituri pe lângă salariu. Mai aveţi la dispoziţie mai puţin de o săptămână pentru a depune declaraţia unică.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 21.05.2024 , 17:40

Vorbim aici despre persoanele care obţin sume de bani din acitvităţi independente, cum ar fi venituri din chirii sau din dobânzi. Şi sunt sute de mii la număr. Pentru că mai au la dispoziţie foarte puţin timp, a fost agitaţie mare zilele acestea la sediile ANAF. Pe de altă parte, sunt în continuare mulţi şi cei care nu ştiu că trebuie să completeze acest formular. Ce riscă cei care nu reuşesc să depună declaraţia, dar şi ce modalităţi avem pentru a face asta?

Ce riscă cei care nu reuşesc să o completeze la timp

În ultimele zile sunt tot mai mulţi cei care vin la sediile ANAF pentru a depune declaraţia unică. 400 de contribuabili au fost ieri numai la sediul ANAF Sector 3.

Vezi și

Oamenii au termen până pe 27 mai pentru a depune declaraţia unică, în caz contrar, riscă să fie amendaţi. Sancţiunea este de 500 de lei. Se poate depune această declaraţia unică la sediul ANAF sau trimite prin poştă sau se poate depune online, în spaţiul privat virtual.

Cine anume trebuie să depună această declaraţie unică, ei bine cei care realizeată venituri din chirii, vânzări de acţiuni, dobânzi, dividente şi alte venituri extrasalariale. Ar fi în jur de 800.000 de români care trebuie să depună această declaraţie unică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri economice » Doar şase zile pentru depunerea declaraţiei unice. Ce riscă cei care nu reuşesc să o completeze la timp