Doi români, afacere din pălincă. Tăria a primit medalii de aur la concursuri internaţionale
Cea mai bună palincă din lume este românească. Tăria îi cucereşte pe juraţi la concursurile internaţionale de băuturi fine. Şi este medaliată de fiecare dată cu aur. De prune, de gutui, soc sau aronia, palinca de aur este vândută şi cu 500 de lei litrul.
Cea mai bună palincă din lume este românească. Tăria îi cucereşte pe juraţi la concursurile internaţionale de băuturi fine. Şi este medaliată de fiecare dată cu aur. De prune, de gutui, soc sau aronia, palinca de aur este vândută şi cu 500 de lei litrul. Producătorii din Transilvania se laudă că folosesc cele mai bune fructe, pentru un un gust intens şi un miros parfumat.
Într-o distilerie din Sfântu Gheorghe, palinca iese tare ca focul şi limpede ca apa de izvor. Este făcută după reţete vechi, dar cu mijloace moderne, iar parfumul fructului este unul persistent.
Aşa ştim că palinca este sută la sută naturală. Cea mai concentrată licoare este cea din fructe de pădure. Este nevoie de 25 de kilograme de zmeură, mure sau afine pentru un singur litru.
Unul dintre proprietari se ocupa de construcţii, iar celălalt avea un magazin de pantofi. Ideea distileriei le-a venit la un pahar de palincă. Au investit 250.000 de euro doar în cazane, şi de-atunci, curg... medaliile la concursuri internaţionale.
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
Licoarea ajunge în restaurantele de la noi, dar şi în străinătate.
În inima Transilvaniei, nu e palincă dacă nu are cel puţin 40 de grade. Secretul tăriei din Odorheiu Secuiesc stă în fructele alese cu atenţie.
De curând, producătorii români au participat la un concurs de băuturi, în Ungaria şi au încercat să impresioneze juraţii cu arome noi, de soc, aronia sau din coarne.
Un litru de palincă de aur costă între 150 şi 200 de lei, dar cea din fructe de pădure poate ajunge la 500 de lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰