Doi români, afacere din pălincă. Tăria a primit medalii de aur la concursuri internaţionale
Cea mai bună palincă din lume este românească. Tăria îi cucereşte pe juraţi la concursurile internaţionale de băuturi fine. Şi este medaliată de fiecare dată cu aur. De prune, de gutui, soc sau aronia, palinca de aur este vândută şi cu 500 de lei litrul.
Cea mai bună palincă din lume este românească. Tăria îi cucereşte pe juraţi la concursurile internaţionale de băuturi fine. Şi este medaliată de fiecare dată cu aur. De prune, de gutui, soc sau aronia, palinca de aur este vândută şi cu 500 de lei litrul. Producătorii din Transilvania se laudă că folosesc cele mai bune fructe, pentru un un gust intens şi un miros parfumat.
Într-o distilerie din Sfântu Gheorghe, palinca iese tare ca focul şi limpede ca apa de izvor. Este făcută după reţete vechi, dar cu mijloace moderne, iar parfumul fructului este unul persistent.
Aşa ştim că palinca este sută la sută naturală. Cea mai concentrată licoare este cea din fructe de pădure. Este nevoie de 25 de kilograme de zmeură, mure sau afine pentru un singur litru.
Unul dintre proprietari se ocupa de construcţii, iar celălalt avea un magazin de pantofi. Ideea distileriei le-a venit la un pahar de palincă. Au investit 250.000 de euro doar în cazane, şi de-atunci, curg... medaliile la concursuri internaţionale.
- "Nu mai pot dormi noaptea". Românii afectaţi de taxele lui Trump se tem că joburile lor vor dispărea
- Afacere cu locurile de parcare în Cluj, care costă 25.000 de euro. O femeie a vrut să cumpere 5 pentru a le închiria
- Inflația a încetinit peste aşteptări în SUA în februarie. Este calmul de dinaintea furtunii, avertizează...
- Curs BNR, 12 martie 2025. Leul românesc câştigă teren important în raport cu francul elveţian
- ANAF: Transferurile de bani între rude, sumele încasate la evenimente familiale și darurile primite sunt neimpozabile
Licoarea ajunge în restaurantele de la noi, dar şi în străinătate.
În inima Transilvaniei, nu e palincă dacă nu are cel puţin 40 de grade. Secretul tăriei din Odorheiu Secuiesc stă în fructele alese cu atenţie.
De curând, producătorii români au participat la un concurs de băuturi, în Ungaria şi au încercat să impresioneze juraţii cu arome noi, de soc, aronia sau din coarne.
Un litru de palincă de aur costă între 150 şi 200 de lei, dar cea din fructe de pădure poate ajunge la 500 de lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰