Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doi tineri s-au mutat de la oraş la sat şi cultivă fructe şi legume 100% bio. Au şi pentru ei, şi pentru comerţ

Tot mai mulţi orăşeni preferă să se mute la sate, departe de aglomeraţie. Iar cei mai curajoşi experimentează permacultura. E o nouă modalitate de a face agricultură bio fără prea mult efort, săpat sau udat.

de Diana Speretoiu

la 22.09.2024 , 15:11

Dorinţa de a mânca şi de a trăi cât mai sănătos stă la temelia acestui tip de agricultură. În staul Gornoviţa din judeţul Gorj, într-o zonă de submunte, doi tineri mutaţi de la oraş experimentează agricultura viitorului. În nici doi ani au realizat o grădină ecologică, nu folosesc deloc substanţe chimice pentru a îndepărta dăunătorii sau pentru a forţa plantele.

Straturile nu sunt săpate, pe sol este pus compost, paie, lână, îngrăşământ natural, şi dau roade bogate. Mare parte din grădină încă este verde, chiar şi spre finalul lunii septembrie. De aici, tinerii pasionaţi de agricultură culeg deja multe soiuri de legume care ajung în conserva folosite în perioada rece.

Aşa au ajuns ca acum să nu mai cumpere aproape nimic din supermarket şi trăiesc doar cu ce au în grădină - fructe şi legume 100% naturale şi sănătoase.

Vezi și
Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Doi tineri s-au mutat de la oraş la sat şi cultivă fructe şi legume 100% bio. Au şi pentru ei, şi pentru comerţ