Antena Meniu Search
x

Video După 4 ani într-o corporaţie, Bogdan s-a întors în ţară şi a pornit o afacere de succes:"Clienţilor nu le vine să creadă că sunt produse la noi în România"

Toamna nu se culeg doar gutui şi struguri, ci şi zmeură. Tot mai mulţi cultivatori de la noi pariază pe soiuri aduse din afară, care se coc în valuri până dă îngheţul. O astfel de afacere i-a transformat viaţa unui român din Mureş. După patru ani petrecuţi peste hotare şi multă muncă de birou, acesta s-a stabilit cu familia în Bihor. Acolo a găsit terenul perfect pentru o plantaţie de zmeură ecologică, iar afacerea merge extrem de bine. 

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 18:09

Vezi și

Cu peisajele din mulții Plopișului în zare, Bogdan şi Oana nici nu simt că muncesc. E vremea pentru cules roadele toamnei, în cazul lor zmeură aromată şi bine-coaptă. Soiurile speciale au fost aduse din Italia şi Olanda. Bogdan a muncit peste patru ani peste hotare, în corporaţii, până a decis să-şi schimbe radical viaţa şi să se stabilească cu soţia şi cei doi copii la Șinteu, în Bihor.

Bogdan Lerescu – inginer horticol: Muncesc şi probabil voi mai munci o lungă perioadă de timp pentru că o afacere în agricultură devine sustenabilă după mult timp. E interesant să faci tranziţia de la o activitate din asta în câmp, să te duci să te mai întâlneşti cu nişte oameni. Asta mă ţine într-un echilibru.

Toate economiile familiei, plus fonduri europene au fost investite în plantaţiile de aici.

Bogdan Lerescu – inginer horticol: Clienţilor nu le vine să creadă că fructele acestea sunt produse la noi în România şi că pot fi aşa de frumoase într-o cultură organică.

Pe acelaşi subiect

De vara și până dă îngheţul, pe cei 10 mii de metri pătraţi cultivați se coc până la 12 tone de zmeură.

Bogdan și Oana au pariat și pe alunii de pădure

Bogdan Lerescu – inginer horticol:  Am plantat aluni din două motive, unul pt că ne plac alunele, altul pt că e o cultură care fixează solul. Avem în jur de 3500 de aluni pe 5 hectare şi jumătate în jurul casei pe toate parcelele care au fost

Cei doi soți au pus pe picioare şi o linie de procesare a fructelor, unde produc de la gemuri, siropuri şi compoturi, până la ciocolata cu alune, chili și alte delicatese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » După 4 ani într-o corporaţie, Bogdan s-a întors în ţară şi a pornit o afacere de succes:"Clienţilor nu le vine să creadă că sunt produse la noi în România"