Antena Meniu Search
x

Video Afacerea pe care Alina nu-şi imagina că o poate controla. Totul a început după ce a născut, dintr-o joacă cu cei mici

Atunci când devin mame, femeile schimbă aproape tot - programul de zi cu zi şi viaţa, în general. Unele, ajung să-şi schimbe chiar meseria. Inspirate din ceea ce fac pentru proprii copii. Haideţi să vorbim despre un caz concret - o asistentă de stomatologie devine mamă. Şi descoperă, brusc, meşterind la jucăriile celor mici, că ea e, de fapt, foarte pricepută la construit mobilier. Prima dată a amenajat camera propriilor copii.  După care, au început să curgă comenzile. Azi, pasiunea descoperită dintr-o joacă e afacere de vis la care nici n-a visat vreodată.

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 20:11

Vezi și

"Este in mine partea aceasta creativa care este foarte puternica si a fost tot timpul, dar nu stiam de ea, si ca pot sa o explorez si sa creez cu ea", a declarat Alina Cureleţ, antreprenor. A fost nevoie să devină mamă. De două ori. Şi asta i-a schimbat viaţa, în toate felurile posibile. "Ţin minte asa: copiii erau micuti si surubaream la o bucatarie din aceea, de jucarie. Ideea e ca s-a oprit timpul in loc. Nu am simtit nimic, nu am simtit sa merg la toaleta, sa beau apa, nu am simtit nimic. Eram acolo si era o stare de flow. Şi a fost un clic. Am zis, bai mie imi place foarte tare treaba asta", a declarat Alina Cureleţ, antreprenor.

Comenzile vin de peste tot - şi din ţară, şi din străinătate

Alina, mamă de 2 copii şi asistentă de stomatologie de mai bine de 10 ani, pasionată de multe lucruri, numai de tâmplărie, nu. Până în ziua aceea, în care din mâinile ei a ieşit acea bucătărie de jucărie, perfectă. "Când am descoperit ca imi place sa fac asta am zis, ma, ce ar fi dacă mi-as lua niste scule, niste chestii, chiar sa fac asta, sa vad cum se face, vreau sa simt cum se face. Şi chiar asta am facut", a declarat Alina Cureleţ, antreprenor. Era pentru prima data cand punea mana pe niste scule de tamplarie. Ale ei. A vazut multe clipuri pe YouTube inainte sa aiba curaj sa faca asta. Dupa care a urmat cu curs de tamplarie, profesionist. Şi s-a apucat de treabă. Era in anul 2018.

O joacă a fost iniţial şi pentru ea. "Am vazut cat de mult ne ajuta pe noi si de aici a venit ideea de a da si mai departe. Si de a ajuta si alti parinti cu genul asta de mobilier", a declarat Alina. Doar o mamă ca ea ştia cel mai bine cum trebuie să fie patul din care nu cade niciodată copilul ori raftul pentru cărţi în care e imposibil să te răneşti. Mobila inventată de ea e adaptată spaţiului din casă şi copiilor năzdrăvani. "Ajuta foarte mult faptul ca eu sunt mama pentru ca deja intuiesc anumite miscari ale copilului, chiar daca nu e al meu. dar din viata cu copiii mei intuiesc ca, uite, coltul ala trebuie rotunjit, trebuie rotunjt! Aici este prea inalt. Sau treapta asta ar fi bine sa bine sa fie, hai sa facem treapta asta asa", mai spune Alina.

Astăzi comenzile vin de peste tot - şi din ţară, şi din străinătate. Alina are un mic atelier cu 2 angajaţi, în care miroase a lemn şi în care se râde mult. Ea genul acela de antreprenor care nu se gândeşte niciodată la zile negre. "Poti sa zici - este greu. Dar daca e greu nu mai face asta, daca e foarte greu si te istoveste si ai o viata grea. Poti sa alegi sa nu faci asta. Eu aleg sa fac asta pentru ca stiu clar ca asta e nevoie sa fac, asta e misiunea mea, aste imi e menirea. Sa fac mobilier pentru copii", mai spune Alina. Nu se mai vede făcând altceva în viaţă. Alina e fata care, dincolo de afacere, si-a implinit un vis. Iar acum e răspunzătoare de multe alte vise fericite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Afacerea pe care Alina nu-şi imagina că o poate controla. Totul a început după ce a născut, dintr-o joacă cu cei mici