Antena Meniu Search
x

Cum să faci economii pentru a strânge bani pentru o vacanță de vis

Putem să ne planificăm vacanţele şi fără să simţim asta în portofele! Trebuie doar să păstrăm un echilibru între finanţele personale şi lista de dorinţe.

Vezi și

Putem să ne planificăm vacanţele şi fără să simţim asta în portofele! Trebuie doar să păstrăm un echilibru între finanţele personale şi lista de dorinţe. Cei care vor să vadă lumea cu bani puţini răscolesc internetul în căutarea celor mai ieftine bilete de avion, fac economii lună de lună şi nu se lasă ispitiţi de orice tentaţie atunci când se află departe de casă. Aşa reuşesc mulţi să aibă parte de mai multe vacanţe pe an.

Irina călătoreşte aproape lună de lună. Nici nu se întoarce dintr-o vacanţă, că o şi planifică pe următoarea. Ştie că transportul şi cazarea sunt cele mai costisitoare, aşa că îşi face planuri din timp.

”Am grijă să îmi pun de fiecare dată, în fiecare lună când intră salariul, în secunda doi îmi transfer o parte din bani într-un cont de economii”, spune Irina.

Adică între 5 şi 15% din venitul total, în funcţie de costul vacanţei plănuite. Este recomandarea pe care ne-o fac şi specialiştii. Un concediu mai scump trebuie însă planificat cu cel puţin nouă luni înainte.

”Am obiceiul de a verifica frecvent ofertele de pe site-urile companiilor aeriene, în primul rând. Îmi planific vacanţele în funcţie de preţurile biletelor de avion”, dezvăluie Irina.

”Poţi să faci un depozit pe trei, şase luni- ca să nici nu intri în banii respectivi”, recomandă Ligia Golosoiu, consultant financiar.

După un plan bine pus la punct, urmează cea mai dificilă provocare: să te descurci cu bugetul alocat.

”Este foarte frumos să te duci. Când vezi atâta lume, îţi vine să dai banii din buzunar şi să cheltui tot ce vezi pe acolo. Toată lumea este atrasă de mersul la terase, probabil copiii vor îngheţate şi tot felul de jucării care apar, dar dacă avem noţiuni de educaţie financiară şi îi obişnuim pe cei mici cu acele noţiuni, putem să le explicăm frumos”, declară Ligia Golosoiu.

Specialiştii în vacanţe mai au un pont: nu alegeţi o destinaţie doar pentru că este la modă. Oraşele mici şi plajele mai puţin cunoscute,dar cel puţin la fel de frumoase, sunt de obicei mai ieftine decât obiectivele faimoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Cum să faci economii pentru a strânge bani pentru o vacanță de vis