Economiile românilor. Tinerii preferă să dea banii pe telefoane inteligente şi vacanţe
Economiile tinerilor se duc pe telefoane inteligente, vacanţe şi haine, în timp ce persoanele trecute de 40 de ani preferă să-şi reînnoiască mobila sau aparatura electrocasnică.
Economiile tinerilor se duc pe telefoane inteligente, vacanţe şi haine, în timp ce persoanele trecute de 40 de ani preferă să-şi reînnoiască mobila sau aparatura electrocasnică.
La 4 ani, Rebecca are propria ei puşculiţă. La finalul zilei, are grijă să pună deoparte toţi bănuţii pe care îi primeşte de la familie.
Mi-au dat bănuţii mami şi tati! Îmi iau jucării, se hotărăşte micuţa.
Vârsta medie de la care copiii încep să strângă bani este de 7 ani, arată un studiu realizat recent de o instituţie bancară. Iar într-un an, un copil strânge între 350 şi 800 de lei, spre deosebire de părinţii şi bunicii lor, care adunau primii bani abia după ce împlineau 18 ani.
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
- Românii vor putea întreba angajatorul ce salarii au colegii lor. Companiile, obligate să facă grilele publice
- Afacerea pe care Ramona a pariat acum câțiva ani şi care a dat roade. "Clienţii vin la noi, deja sunt programaţi"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
Odată cu vârsta se schimbă şi nevoile. Adolescenţii, spre exemplu, vor să aibă telefoane şi haine in tendinte. Studenţii în schimb strâng economii pentru educaţia lor.
Cătălin Ioniţă, realizatorul studiului: Cursuri extracuriculare, pe care nu le prinzi la scoala, pregatire pe care o poti contracta ca sa te dezvolti pe langa ce ofera scoala.
Adulţii au alte obiceiuri. Schimbarea mobilei şi a aparaturii electrocasnice se numără printre preferinţele celor trecuţi de 40 de ani. Si îşi cheltuie economiile odată la câteva luni, spun analiştii financiari.
Ca sa economisim mai bine, specialistii financiari spun ca la fiecare salariu sa punem deoparte 20% din venituri intr/un borcan cu economii, 50 la suta se duc pe cheltuieli curetnte si restul de 30 la suta pe hobbyuri si vacante.
Studiul a fost efectuat în luna iunie a acestui an pe 2500 de persoane din întreaga ţară.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰