Antena Meniu Search
x

Economiile tinerilor se duc pe telefoane inteligente şi vacanţe, în timp ce persoanele trecute de 40 de ani preferă să-şi reînnoiască casa

Este rezultatul unui studiu care arată că românii nu au o strategie privind economiile. Asta în timp ce copiii reuşesc de la vârste tot mai mici să aibă propriile rezerve. 

Vezi și

Este rezultatul unui studiu care arată că românii nu au o strategie privind economiile. Asta în timp ce copiii reuşesc de la vârste tot mai mici să aibă propriile rezerve. 

Vârsta medie de la care copiii încep să strângă bani este de 7 ani, arată un studiu realizat recent de o instituţie bancară. Iar într-un an, un copil strânge între 350 şi 800 de lei, spre deosebire de părinţii şi bunicii lor, care adunau primii bani abia după ce împlineau 18 ani. 

Odată cu vârsta se schimbă şi nevoile. Adolescenţii, spre exemplu, vor să aibă telefoane şi haine in tendinte. Studenţii în schimb strâng economii pentru educaţia lor. 

Adulţii au alte obiceiuri. Schimbarea mobilei şi a aparaturii electrocasnice se numără printre preferinţele celor trecuţi de 40 de ani. Si îşi cheltuie economiile odată la câteva luni, spun analiştii financiari. 

Ca sa economisim mai bine, specialistii financiari spun ca la fiecare salariu sa punem deoparte 20% din venituri intr/un borcan cu economii, 50 la suta se duc pe cheltuieli curetnte si restul de 30 la suta pe hobbyuri si vacante.  

Studiul a fost efectuat în luna iunie a acestui an pe 2500 de persoane din întreaga ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Economiile tinerilor se duc pe telefoane inteligente şi vacanţe, în timp ce persoanele trecute de 40 de ani preferă să-şi reînnoiască casa