Antena Meniu Search
x

De unde poți economisi în perioada post-pandemie

După ce am făcut stocuri de alimente și am cumpărat echipamente de protecție la suprapreț, a venit vremea să ne gândim și la economii sau la diferite modalități prin care să putem obține venituri suplimentare. Descoperă următorii cinci pași care te pot ajuta să pui câțiva bani deoparte, chiar și în momentele de criză. 

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 19:41

De unde poți economisi în perioada post-pandemie
Cum poți face economii în perioada pandemiei de coronavirus - Shutterstock
Studiază piața – vezi ce produse se caută în perioada aceasta

Oamenii de marketing ne anunță că există o serie de cuvinte-cheie a căror căutare pe Google a explodat în perioada aceasta: dezinfectant pentru mâini, spirt, gantere, biciclete fitness și multe alte căutări care reflectă nevoile oamenilor în prezent. Dacă ești antreprenor, om de business sau vrei să aduci pe piață produse pe care să le vinzi, descoperă mai întâi care sunt cererile și  nevoile clienților și vezi cum le poți susține într-un mod cât mai integru. Studiază piața, felul în care comportamentul consumatorului s-a schimbat pe timp de criză și adaptează-te trendului. De exemplu, platforma dedicată anunțurilor de mașini Autovit.ro menționează faptul că în luna aprilie a înregistrat o creștere a numărului de mașini la vânzare cu 52% din totalul anunțurilor. Așa că pentru persoanele care vor să vândă sau să cumpere mașini în perioada aceasta, dealerii au luat măsuri suplimentare pentru a veni în ajutorul lor: livrează mașinile la domiciliul clienților în limita a 100 de km, gestionează actele necesare înmatriculării și oferă garanții pentru mașinile vândute.

Vânează reducerile sau promoțiile

Reduceri, oferte și promoții nu sunt doar de Crăciun sau la schimbarea sezoanelor, ci aproape tot timpul anului. Chiar și în această perioadă, unele companii vin cu idei creative care ne ajută să traversăm provocările actuale. De exemplu, știind că pandemia a îngreunat procesul de vânzare a autoturismelor, cei de la Autovit.ro au lansat o campanie menită să susțină persoanele care vor să își vândă mașina folosind anunțuri online și care, în perioada 4-15 mai, pot beneficia de un discount de 50% la prețul de publicare. De asemenea, oferta se aplică oricărui anunț reactivat pe Autovit.   

Ia în calcul și posibilitatea obținerii unor venituri suplimentare 

Știai că în perioada crizei din 2008-2010 s-au lansat numeroase companii și platforme care continuă să existe și astăzi? Uber, WhatsApp, AirBnb, Slack și Pinterest sunt câteva dintre ele. Cu alte cuvinte, se pot naște idei de afaceri profitabile chiar și atunci când s-ar părea că nimeni nu se gândește să investească, să obțină un venit suplimentar, ci doar să îl economisească pe cel pe care îl are deja. Una dintre cheile independenței financiare poate fi aceea de a-ți dezvolta mai multe surse de venit. Pe lângă salariul de bază, indicat este să găsești și alte surse care te-ar putea susține financiar: să îți transformi hobby-urile într-un mic business sau să folosești munca pe care o faci la job în proiectele personale care ți-ar putea aduce bani.  

Monitorizează cheltuielile 

Este adevărat că rundele de shopping făcute la final de săptămână nu prea mai există. Și nici turele prin malluri și magazine la finalul cărora ne dădeam seama că am cumpărat prea multe lucruri. Cu toate acestea, există cardul și cumpărăturile online, care pot fi la fel de costisitoare. Atunci când cheltui după impulsul de moment, poți ignora imaginea de ansamblu, adică un plan de economii pe care să îl respecți lună de lună. Recomandat este ca 10% din câștigul lunar să îl transformi în economii și 10% în investiții. O gestionare mai atentă a banilor de care dispui, dar mai ales a modului în care îi cheltui, te va ajuta să preiei controlul asupra bugetului tău.

Renegociază prețul plătit pentru telecomunicații sau chirii 

Pentru cei care vor continua să lucreze de acasă chiar și după 15 mai poate fi o idee bună să renegocieze sau poate chiar să renunțe la investițiile date pentru închirierea spațiilor de birouri, asta dacă nu au făcut-o deja. Un alt domeniu în care contractele pot fi negociate este cel al  telecomunicațiilor. Pe măsură ce tehnologia avansează, costurile abonamentelor scad. Majoritatea oamenilor pot plăti bani care nu se mai justifică și care pot fi economisiți printr-o renegociere de contract sau prin cererea unor oferte potrivite.  

Știm că viețile noastre vor reveni treptat la normal, așa că e bine să fim pregătiți pentru asta chiar și din punct de vedere financiar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » De unde poți economisi în perioada post-pandemie