Antena Meniu Search
x

Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale achiziţionate de la firma algeriană Sonatrach

Enel SpA a încheiat un acord cu firma algeriană de stat Sonatrach, conform căruia compania italiană de utilităţi va plăti mai mult pentru gazele naturale, în urma majorării preţurilor pe plan global în acest an, transmite Bloomberg.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 12:03

Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale de la Sonatrach
Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale de la Sonatrach - Profimedia

Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale achiziţionate de la firma algeriană Sonatrach. Acordul a fost semnat miercuri la Alger de Fatiha Neffah, vicepreşedintele pentru marketing al Sonatrach, şi Claudio Machetti, şeful Enel pe segmentul de global energy & commodity management.

Europa face stocuri de gaze naturale

Statele europene se grăbesc să-şi asigure o cantitate mai mare de gazele naturale după reducerea livrărilor din Rusia. Din august, preţurile la gaze au scăzut după nivelul record din primăvară, dar încă sunt la un nivel istoric ridicat, afectând afacerile din Europa şi ducând la majorarea inflaţiei.

În 2021, Algeria a fost cel mai mare furnizor de gaze al Europei, după Rusia şi Norvegia, relatează Agerpres. Statul din nordul Africii trimite gaze către Italia prin conducta Trans-Med, dar şi sub formă de gaze naturale lichefiate (GNL). Italia ar urma să primească 25,2 miliarde metri cubi (bcm) de gaze din Algeria anul acesta, în creştere de la 20,9 bcm în 2021. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri economice » Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale achiziţionate de la firma algeriană Sonatrach