Antena Meniu Search
x

Video Fabrica de mezeluri din Olt care dă lovitura de sărbători: produce 4 tone de drob doar pentru Paşte. Cât costă o porţie cu gust "ca la mama acasă"

O masă plină de produse tradiţionale nu înseamnă neapărat ore întregi petrecute în bucătărie. Sunt o mulţime de producători care fac eforturi pentru ca mâncarea pregătită de ei să respecte întocmai reţetele de acasă. Este şi cazul unei fabrici din Olt de unde pleacă, în această perioadă, nu mai puţin de patru tone de drob către clienţii din zonă.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 12.04.2023, 17:49

Vezi și

În această fabrică de mezeluri din Olt, gustul tradiţional şi ingredientele naturale alcătuiesc reţeta câştigătoare. Iar de Paşte, drobul şi cârnaţii măcelăreşti sunt cele mai căutate preparate. 4 tone de drob se pregătesc pentru masa de sărbătoare din acest an, iar pentru obţinerea lor se foloseşte o cantitate de aproape şapte tone de materie primă.

Cât trebuie să plătească clienţii pentru o porţie

Pentru mai multă savoare, ingredientele sunt tocate manual şi învelite în membrane naturale. Tava cu drob ajunge apoi la cuptor. Pentru o porţie zdravănă din preparatul ca la ... mama acasă, un client trebuie să plătească între 17 şi 20 de lei. "Suntem în sala de fabricaţie, doamnele noatre pregătesc astăzi cârnaţi măcelăreşti groşi sunt din membrană naturală, aceştia sunt în membrană de porc, cei subţiri sunt în membrană de oaie", a declarat Ramona Pârvu - manager calitate.

Un preparat extrem de căutat, cârnaţii măcelăreşti se pregătesc şi ei după reţeta moştenită de la bunici. Şi ei costă 25 de lei un kilogram. "Aceasta a fost dorinţa principală de produce calitativ, la nişte preţuri competitive", a declarat Elvis Cazacu - administrator firmă. Mezelurile produse în fabrica din Olt sunt obţinute din carne de porc cumpărată în proporţie de peste 50% de la producători din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Fabrica de mezeluri din Olt care dă lovitura de sărbători: produce 4 tone de drob doar pentru Paşte. Cât costă o porţie cu gust "ca la mama acasă"